Overgangen fra vinter til vår kommer ofte plutselig i Norge, noen steder i landet blir snøen og isen borte i løpet av noen øyeblikk. Derfor kan det være greit å begynne å tenke over planlegging av «interiøret» i hagen allerede nå, og gode putekasser er svært praktiske når du trenger fleksibel og smart oppbevaringsplass i hagen.

Enkel og fleksibel oppbevaring

Det er uten tvil fornuftig å ha et kritisk blikk til hva du egentlig trenger av store og små ting i hagen. Du kan redusere behovet for oppbevaringsplass ved å fjerne unødvendige møbler, hageredskaper og tilbehør. Samtidig vil det alltid være behov for noe oppbevaring, forskjellige putekasser kan være et godt alternativ.

Selv om navnet tilsier at en putekasse er laget for oppvaring av puter, er det åpenbart lov å lagre en mengde andre ting i disse store kassene. Alt som tåler å stå i en uoppvarmet bod kan også lagres i en putekasse.

Smarte kombinasjonsmøbler

Noen putekasser er så kraftige at de også kan benyttes som en liten sittebenk. Samtidig er de aller fleste putekasser så robuste at de kan brukes som et lite bord ved behov. På denne måten kan du kombinere oppbevaringsplass med andre funksjoner, noe som kan være smart hvis du har begrenset plass på balkongen eller terrassen.

Det kan også være interessant å se nærmere på putekasser som har dører som åpnes forover, noe som egentlig gjør de til små miniboder. Slike putekasser kan også utstyres med hyller, noe som er smart hvis du vil oppbevare for eksempel hageredskaper og andre småting på en ryddig og fin måte. Putekasser har jo nemlig den store fordelen at du per definisjon kan lukke en dør eller et lokk om «rotet», og på den måten skape et gjennomført, enkelt og ryddig inntrykk. Det kan faktisk føre til mer ro i hagen – så sjekk oppbevaringsløsningene i dag.