Det finnes flere spennende muligheter når det gjelder å skaffe seg ekstrainntekter ved hjelp av forskjellige plattformer som formidler for eksempel håndverkertjenester, montering av møbler og andre enkle jobber. Mange av tjenesten forutsetter selvfølgelig at du har en grunnleggende verktøykasse, men hvilke håndverktøy er egentlig nødvendige?

Verktøy som er tilpasset ferdighetene dine

Til å begynne med er det åpenbart viktig at verktøyene du anskaffer faktisk gir mening sett opp mot ferdighetene dine. Det finnes en mengde forskjellige håndverktøy, alle er ikke like enkle å bruke. På dette området finnes det definitivt ingen fasitsvar, da alle har unike erfaringer og bakgrunn.

Hvis du skal gjøre jobber for andre, er det ekstra viktig at du faktisk vet hva du driver med. Det kan være mulig å få forsikring via noen av plattformene som formidler denne typen småjobber, men det er likevel veldig lite hyggelig å for eksempel bore et hull i et vannrør.

Begynn i det små

Montere møbler, henge opp hyller og lignende kan være oppgaver som er innenfor rekkevidde for de aller fleste. Da er det greit å begynne i begrenset skala:

  • Gode monteringshansker vil du sette stor pris på, og de kan beskytte deg mot mange unødvendig småskader.

  • En elektrisk drill er tilnærmet obligatorisk, selv om du «bare» skal montere Ikea-møbler. Selv en svært enkel batteridrevet modell kan være nok.

  • Grunnleggende verktøy som en hammer, vater og lignende er også greie å ha med, uansett hvilke typer oppgaver du ser for deg at du skal påta deg.

Etter hvert som du får mer erfaring, kan det være at utvidelse av verktøykassen blir en helt naturlig prosess. Jo flere verktøy du skaffer deg, og som du da også mestrer godt og kan tilby tjenester basert på, vil også gjøre inntjeningsmulighetene dine større. Kanskje kan til og med ekstrajobben som altmuligmann utvikle seg til en fulltidsjobb basert på småjobber?