En god yogamatte er svært anvendelig, og tilnærmet obligatorisk hvis du skal drive med yoga eller pilates. Yogamatten er vanligvis noe tynnere sammenlignet med «vanlige» treningsmatter, men det finnes selvfølgelig ingen fasitsvar når det gjeldet hva som er riktig.

Vurder bruksområde og komfort

Det finne mange alternativer å velge mellom når du er på jakt etter en yogamatte, og det handler ikke bare om det estetiske i form av farger og mønstre. Det er viktig å tenke over hvordan du kommer til å bruke yogamatten. Det finnes for eksempel matter i såkalt TPE-materiale, som tåler litt mer hardfør belastning. Det betyr at disse mattene kan benyttes med sko, samtidig som matter i PVC-materiale passer best uten sko.

Alle yogamatter har en sklisikker overflate, som gjør at matten ikke sklir rundt på gulvet når du gjør øvelser. Samtidig har mattene forskjellige mønstre og tekstur på overflaten, noe som kan være greit å være klar over når du velger matte. Tykkelse er også en viktig faktor, mange yogamatter er mellom 3 og 8 mm tykke. Hva som passer for akkurat deg er individuelt, men det er mange som foretrekker en 3 mm matte som gir litt mer motstand og kontakt med underlaget.

Yogamatten kan benyttes til mye mer enn bare yoga

Selv om disse mattene kalles for yogamatter, kan de selvfølgelig benyttes i forbindelse med mange andre aktiviteter. Pilates er en nærliggende disiplin, men de kan selvfølgelig også brukes til styrkeøvelser – hvis du foretrekker et litt hardere og fastere underlag enn hva vanlige treningsmatter kan tilby.

Dessuten kan en robust yogamatte, da kanskje helst en i TPE-materiale, også benyttes som for eksempel sitteunderlag eller til trening ute i naturen. Det er helt enkelt bare fantasien som setter grenser for hva du kan benytte en trenings- eller yogamatte til, og den vil bli et uunnværlig tilskudd til treningsutstyret ditt.