De fleste som kjøper båt, gjør dette tidlig vår. Med mindre de ønsker seg en hobby som til slutt ender opp i båthygge. Disse kjøper båt om vinteren. De som ønsker å gjøre et båtkupp gjør dette om høsten.

Rimeligst pris på høst

Det perioden hvor båter er absolutt rimeligst er om høsten for da følger det med en del arbeid og utgifter med båten.

Da skal båten gjerne opp fra sjøen og inn i en eller form for vinterlagring. Begge deler koster penger. Penger båtselgeren ikke har, eller ikke vil bruke fordi man har besluttet å kjøpe ny båt til neste sesong. I dette vinduet ligger muligheten til å gjøre et båtkupp.

Slik finner du disse kuppene

Når du tråler «båter til salgs»-annonser, så er det noen signaler du skal se etter. Noen selgere er så ærlig at de opplyser i annonsen at årsaken til båtsalget er at de ønsker å kvitte seg med båten raskt. De har kanskje til og med satt ned prisen for å gjøre båten attraktiv for en eventuell kjøper.

Andre er ikke fullt så ærlig, eller de rett og slett ikke tenker over dette. Det du bør se etter i annonsen er informasjon som sier noe om årsak til salg av båt. Skal de kjøpe ny båt til neste sesong, eller gir de opp båtlivet av en eller annen grunn. Som på grunn av alder, kjøp av hytte etc.

Hvis du ikke finner noen tegn som forteller deg at selger ønsker å kvitte seg med båten raskt, så kan du rett og slett sende dem en melding å spørre hvorfor de skal selge. Pakker du dette spørsmålet inn i en liten uro om båtens tilstand så skjønner ikke selger at du fisker etter denne form for info.

Når du drar for å se på båten, er det lurt å ha pengene klar, fordi da er det langt mer fristende for selger å takke ja til tilbudet ditt selv om du går litt mer under prisantydning enn selger hadde regnet med. Oppgjør på dagen frister alltid.

Lån* finner du på nett.

*Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.