Ikke stress

De fleste mennesker forbinder ikke stress med ryggsmerter, men det er fordi de ikke tenker på at når du er stresset så knyter man ofte musklene i nakke og øvre del av ryggen. Dette medfører igjen til overbelastet muskulatur som har lettere for å gi smerter etter en periode.

Ikke foreta ubetenksomme løft og brå bevegelser

Det å løfte feil er en av hovedårsakene til problemer med smerter i rygg. Mange tror at dette kun kan skje når man løfter tungt, men det er ikke tilfelle. Brå bevegelser og feil kalkulering av vekt når man løfter er den reelle årsaken i de fleste tilfeller. Vær bevisst på hvordan du løfter og løft med beina, ikke ryggen.

Hold deg i bevegelse

Sett av litt tid til en generell form for aktivitet som vil være med på å løse opp stive og stramme muskelknuter og ledd. Svømming er en aktiviteter som kan redusere spenning både i rygg og nakke, for å nevne ett eksempel.

Tøy og strekk

Ta deg tid til noen minutter hver dag hvor du tøyer og strekker ut hofte, bekken og lårmuskulatur.

Pass på å ha en god seng å sove i

Riktig liggestilling hvor madrassen former seg etter kroppen kan være med på å redusere faren for ryggsmerter. En kropp som får hvile skikkelig ut er langt bedre rustet til å takle hverdagens utfordringer enn en kropp som stadig er i spenning. Hvis du i tillegg har en seng som kan justeres til en stilling som er behagelig når kroppen trenger det er heller ikke så dumt. Du finner slike justerbare senger på sov-bedre.no

Hvis du følger disse fem enkle rådene, er sannsynligheten for å få akutt vondt i ryggen kraftig redusert.

Skulle uhellet først være ute kan du bruke en ispose og legge over området hvor det er mest smertefullt, i omtrent 15 min.

Man kan også bruke varme omslag på ømme og slitne muskler, men ikke når det er akutte smerter. Da er det nedkjøling som gjelder. Og som tidligere nevnt. En justerbar seng. se mer på internett om dette.