Et innbydende og moderne interiør er viktig både i store kontorlokaler, mindre virksomheters kontorer og ikke minst de alt vanligere hjemmekontorene. Det kan være vanskelig eller umulig å gjøre større forandringer når det gjelder for eksempel gulvbelegg eller materialer, men det er enkelt å fornye et rom med matter og tepper.

Tepper som kombinerer form og funksjon

De tradisjonelle fysiske møbelbutikkene har et svært begrenset utvalg tepper på lager, men spesialiserte forhandlere kan by på et gigantisk utvalg. Dessuten vil en nisjeforhandlere kunne tilby et bredt utvalg innen forskjellige underkategorier, slik at det er enklere å finne en løsning som kombinerer både form og funksjon. I tillegg er det enkelt å kjøpe Kilands teppe på nett og få bestillingen levert direkte hjem.

Et godt teppe vil fungere som et interiørelement i seg selv, men det er viktig å huske på de forskjellige funksjonene som et teppe kan ha:

  • Tepper er lyddempende, noe som har stor betydning både i kontormiljøer og boliger.
  • Dørmatter og tepper i entre og gang vil fang opp mye skitt og smuss, noe som reduserer behovet for renhold lenger inn i lokalet.
  • Tepper kan også fungere isolerende, og gi et rom en mer lun og hjemmekoselig følelse.

Forskjellige materialer og vedlikeholdsbehov

Materialvalg er svært viktig når det gjelder tepper og matter. Forskjellige stoffer har sine egne styrker og svakheter, og det er greit å sette seg inn i de ulike alternativene før du kjøper. I kontormiljøer er det mange som velger syntetiske materialer, ikke minst med tanke på rengjøring.

Naturmaterialer som ull, jute eller sisal kan også være et alternativ – da de er motstandsdyktige og relativt enkle å holde rene. Til syvende og sist har alle hjem og små bedrifter unike behov, derfor er det også godt å vite at det finnes et praktisk talt ubegrenset antall kombinasjoner når det gjelder både farger, design, materialer og størrelser.