Mange nye kjøkken bygges med separate platetopper og stekeovn, noe som blant annet gjør det mulig med kreativ plassering av stekeovnen i høyden. Samtidig er det også fortsatt mange kjøkken som har plass til en frittstående komfyr, og med rimelige komfyrer fra skousen.no er det enkelt å gi kjøkkenet en liten oppgradering.

Kjernefunksjonalitet – induksjon eller keramisk topp, ovnens størrelse

Til syvende og sist skal komfyren hjelpe deg med å koke, steke og bake. Derfor er det viktig å ha fokus på kjernefunksjonalitet som platetoppens funksjon og ovnens størrelse. I dag er platetopp med induksjon den foretrukne løsningen for mange. Denne teknologien skaper varme i kjeler og panner med hjelp av et magnetfelt. Det betyr at selve platen ikke blir varm hvis det ikke er noen kjele på den – en ekstra trygghet for barnefamilier.

Når det gjelder stekeovnen er størrelse viktig. For en mindre husholdning er det greit med en liten stekeovn, men for storfamilien eller mesterbakeren er det relevant å velge en komfyr med så stor ovn com mulig.

Ekstra funksjoner – steketermometer, damp og pyrolyse

Mange komfyrer har funksjoner utover den grunnleggende evnen til å varme matretter. Noen komfyrer har integrert steketermometer, som kan være svært praktisk hvis du steker mye kjøtt i ovnen. Gass er et alternativ for hobbykokker som vil ha stålkontroll over steke- og koketemperaturen på platene. Det forutsetter likevel at det er gass tilgjengelig i boligen, noe som ikke er spesielt vanlig i Norge.

Noen komfyrer har også dampfunksjon som kan benyttes til å lage smakfulle retter med mindre fett og mer vitaminer. Legg merke til at noen komfyrer også bruker damp til rengjøring, det er altså en helt annen funksjon. Pyrolyse er også et rengjøringssystem, komfyren bruker ekstrem varme til å brenne vekk matrester, fett og smuss fra ovnen. Når pyrolyse-prosessen er ferdig, kan du enkelt tørke vekk restene.