REPATRIERING

 

BÅDE GLOBALT OG NASJONALT HAR DET VIST SEG AT BÅDE ASSIMILERING OG INTEGRERING AV INNVANDRERE HAR SLÅTT FEIL. DET FINNES IKKE ET ENESTE EKSEMPEL I HISTORIEN SOM VISER AT ASSIMILERING OG/ELLER INTEGRERING ER VEIEN Å GÅ NÅR DET GJELDER PROBLEMER KNYTTET TIL INNVANDRING OG ISLAMISERING. DA GJENSTÅR BARE REPATRIERING - DET VIL SI AT INNVANDRERNE REISER TILBAKE TIL SINE HJEMLAND - DER DE KOM FRA.

 

De gamle sidene til Repatrieringskontoret finner du her: HER

***************************************************************************************************

 

NEDENFOR ER ANGITT NOEN INNVANDRERE SOM MED SIN OPPFØRSEL OG/ELLER HOLDNING BØR REPATRIERES SÅ SNART SOM DET LAR SEG GJØRE.

 

************************************************************************************************************************************

Ghulam Abbas

Blir av mange regnet som Gudfaren i B-gjengen

 

Abdelaziz Al Abdallah

Syriske flyktninger: Heveen Ibrahim (31) og mannen Abdelaziz Al Abdallah (31) fra Aleppo i Syria sammen med datteren Talia har funnet trygghet i Sandnes

 

Fahad Abby

Leder for Gi en hånd. Navnet mitt er Fahad. Jeg er født og oppvokst i Norge, og jeg er muslim. Allerede nå vil jeg tro at du har litt problemer med å skjønne hvorfor jeg mener Storhaug bør vinne Årets navn. Det er veldig forståelig. Men før du raser av sted til et kommentarfelt eller en moské, vil jeg at du henger med litt videre. Rett skal være rett; jeg er ikke enig med Storhaug.

 

Mohamed Abdi

Skribent, masterstudent ved UiO

 

Mohammed Saeed Abdullah

Da bankansatte gjorde opp kassen på Forex i Jernbanestasjonen i Stavanger, oppdaget de at det manglet 12.345 kroner. De hadde Mohammed Saeed Abdullah (26) fra Jemen fått ved feil. Han leverte pengen tilbake.

 

Omar Abdullahzadah

De har reist gjennom 12 land før de ankom Norge og Lindesnes i november 2015. Flyktningene fra Kurdistan ber om at folk ikke må være redd dem. Vi kjenner godt til at det er forskjeller mellom vår muslimske kultur og den norske måten å være på. De aller fleste som flykter til deres land ønsker å være til nytte og ellers bare være i fred, sier Omar Abdullahzadah (51) og Aisha Mohamadi (50). Sammen med sønnen Arman (11) og et 40 talls andre flyktninger kom ekteparet til Solstrand camping ved Vigeland natt til onsdag. Totalt vil det komme 140 flyktninger hit etter hvert. Det er personer fra blant annet Syria, Afghanistan, Irak, Iran, Eritrea og Marokko. Det er blanding av familier, ektepar og enslige, sier leder for akuttmottaket, Konrad Grimestad.

 

Ubah Abduqadir

11 av 20 Aps bystyremedlemmer i Oslo de neste fire årene fra 2011 har innvandrerbakgrunn. Andelen økte kraftig gjennom ekstra personstemmer gitt i valget. Dette går fram av listen over innvalgte personer som valgstyret i hovedstaden offentliggjorde.

Arbeiderpartiet hadde kumulert det maksimale ti personer på sin liste til valget, derav to av dem med innvandrerbakgrunn: Abdullah Asalbeegh (6. plass) og Nadeem Butt (10. plass). I valget rykket de to opp til henholdsvis tredje og fjerde plass. ”De er flinke med ekstra kryss. Men dette er ikke noe problem - det klarer vi. Det er flinke folk, og slik er demokratiet” sa Aps toppkandidat og første innvalgte i Oslo, til Dagens Næringsliv. Valgforsker Tor Bjørklund mener at innvandrere systematisk stemmer opp sine egne. ”I Wien fant man at muslimer fikk sine oppover på listene gjennom oppfordringer til felles opptreden i moskeene. Alt tyder på at det er tale om det samme i Norge, selv om vi ikke vet det sikkert”. Det er overveiende sannsynlig at APs liste er kuppet av innvandrere. For å hindre noe lignende bør de sendes hjem hvor de kom fra.

 

Zarmeen Abid

Stovner-elevene Zarmeen Abid, Sheraz Azad og Fatuma Hassan har i mai 2015 fått mye ut av russetiden selv om de ikke drikker alkohol og ruller rundt i egen russebuss.

 

Muniba Ahmad

Student. Hadia Tajik utsettes stadig for usakligheter få andre politikere i norsk politikk utsettes for. Denne gangen har angrepene på Tajik krysset en grense, til tross for at hensikten muligens er god. I et åpent brev til Tajik på Human Rights Services hjemmeside kreves det svar på spørsmål man neppe kunne forestille seg å stille andre politikere. Dette kun på grunnlag av at Hadia Tajik er en politiker som tilfeldigvis også er muslim. (19. mai 2015).

 

Nasir Ahmed

11 av 20 Aps bystyremedlemmer i Oslo de neste fire årene fra 2011 har innvandrerbakgrunn. Andelen økte kraftig gjennom ekstra personstemmer gitt i valget. Dette går fram av listen over innvalgte personer som valgstyret i hovedstaden offentliggjorde. Arbeiderpartiet hadde kumulert det maksimale ti personer på sin liste til valget, derav to av dem med innvandrerbakgrunn: Abdullah Asalbeegh (6. plass) og Nadeem Butt (10. plass). I valget rykket de to opp til henholdsvis tredje og fjerde plass. ”De er flinke med ekstra kryss. Men dette er ikke noe problem - det klarer vi. Det er flinke folk, og slik er demokratiet” sa Aps toppkandidat og første innvalgte i Oslo, til Dagens Næringsliv. Valgforsker Tor Bjørklund mener at innvandrere systematisk stemmer opp sine egne. ”I Wien fant man at muslimer fikk sine oppover på listene gjennom oppfordringer til felles opptreden i moskeene. Alt tyder på at det er tale om det samme i Norge, selv om vi ikke vet det sikkert”. Det er overveiende sannsynlig at APs liste er kuppet av innvandrere. For å hindre noe lignende bør de sendes hjem hvor de kom fra.

 

Sania Ahmed

Økonomistudent. Min Gud er kjærlig. Det er ikke en kamp mellom islam og vesten. Det er en kamp mellom ISIS og hele verden. For å bekjempe denne ondskapen må vi stå sammen

 

Mohamed Alabdullah

KLP har utvikla eit introduksjonskurs i privatøkonomi for flyktningar som har fått opphaldsløyve og er på veg ut i ein kommune. Dei skal halde tolv kurs ved seks av mottaka som Norsk Folkehjelp driv. På Jølster mottak sit det i november 2015 om lag 50 flyktningar med særs forskjellig bakgrunn og nasjonalitet. Dei har fått lære meir om korleis dei skal klare seg økonomisk i Norge. Vi har mange problem å løyse. Eg har ikkje bankkonto eller kort, så vi har mange ting eg må lære, seier Moayad Khalil og Mohamed Alabdullah som har flykta frå Syria.

 

Abdullahi Alason

Leder av kontrollutvalget i Kristiansand, Makvan Kasheikal, stiller seg sterkt kritisk til regjeringens forslag om offentlig støttet imam-utdanning. Forslaget ble godt mottatt av Ap-politiker Abdullahi Alason og imam Akmal Ali i Muslimsk Union Agder. – Det er viktig at norske imamer kjenner godt til norsk tankesett, tradisjoner, toleranse og ytringsfrihet. For å få dette til, må yrket profesjonaliseres, uttalte Alason.

 

Hiam Al-Chirout

Nestleder i Vestfold innvandrerråd, muslimske Hiam Al-Chirout, tror det blir mer og mer vanlig at muslimer feirer norsk jul. Men av de muslimene hun kjenner, feirer under halvparten av dem jul. Hun oppfordrer nordmenn til å invitere innvandrere på julaften.

 

Fayez Alhaddad

Muslimer i Florø vil i november 2015 be om hjelp fra givere i gulfstatene - som Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater - for å skaffe penger til bygging av en moské i Norges vestlige by. - Vi vet det er folk som vil hjelpe oss. Menigheten i Florø er i sterk vekst. Vi trenger et forsamlingshus. Faktisk er situasjonen prekær, sier Fayez Alhaddad i Florø Islamske Senter.

 

Akmal Ali

Leder av kontrollutvalget i Kristiansand, Makvan Kasheikal, stiller seg sterkt kritisk til regjeringens forslag om offentlig støttet imam-utdanning. Forslaget ble godt mottatt av Ap-politiker Abdullahi Alason og imam Akmal Ali i Muslimsk Union Agder. – Det er viktig at norske imamer kjenner godt til norsk tankesett, tradisjoner, toleranse og ytringsfrihet. For å få dette til, må yrket profesjonaliseres, uttalte Alason.

 

Mohammad Rafaqat Ali

Planene om et nytt muslimsk kultursenter i Askim er i desember 2015 møtt med forholdsvis sterke reaksjoner i sosiale medier. Nestleder i muslimsk kultursenter i Askim Mohammad Rafaqat Ali ber folk sette seg inn i saken før de kommenterer den.

 

Kawkab Alismail

Kawkab Alismail har forberedt kveldens julefeiring i lang tid. For syrerne skal nemlig en god fest by på mange forskjellige retter. Runde store kuler legges i frityroljen til steking. Retten er tyrkisk, med boller av ris og hvetemel som fylles med stekt kjøttdeig og løk. Fat på fat med ulike smaker fra Midtøsten bæres inn på bordet. Mye mat skal til for å mette de over 20 som er bedt til julefesten. Kawkab kom til Norge for to måneder siden sammen med de fem barna som er mellom 3 og 12 år. Mannen hadde da bodd i Norge i litt over et år. De kommer fra et krigsherjet Aleppo i Syria.

 

Samer Abou Aljadayel

Til jul i 2015 ble syriske Samer Abou Aljadayel gjenforent med konen Eiman og sine to yngste barn. De hadde ikke sett hverandre på halvannet år.

 

Mohammad Alkordi

Mohammad Alkordi har bodd i Norge i 25 år. Selv om han er muslim, har han i alle år feiret jul den 24. desember. Han forteller at det i Syria er tre dominerende religioner, både kristne, muslimer og jøder.– Det er vanlig at de markerer hverandres høytider i solidaritet og respekt for hverandres tro, forteller Mohammad.

 

Fatima Almanea

I et portrettintervju i mai 2015 sa Hans Rotmo blant annet at muslimene er en miljøforurensing i Europa. Dette har utløst en rekke skarpe reaksjoner mot Rotmo som også tidligere har kommet med lignende uttalelser, blant annet i en sangtekst. ”Jeg er en norsk muslim. Jeg er loppa du snakker om, jeg er lusa. Jeg er forurensingen du advarer mot, jeg er avviket. Jeg er nasjonen innen nasjonen, jeg er byllen du ønsker å fjerne” skrev norsk-irakiske Fatima Almanea i sin blogg.

 

Abdullah Alsabeehg

Fraksjonsleder, samferdsels- og miljøkomiteen, Oslo bystyre i mai 2015.

 

Nour Alsahnawe

41 flyktningar frå akuttmottaket Rondane høgfjellshotell demonstrerte mot isolasjon og dårlege forhold fredag. Vi er glade for at vi kom til Norge, men det var ikkje dette vi forventa. Vi er plassert langt unna folk, vi har ingen pengar, ingen transport for å kome ned til Otta, og vi blir ikkje behandla med respekt. Kvar dag spiser vi den same maten. Vi vil flytte så fort vi kan til eit anna område, seier Nour Alsahnawe. Leiar ved Rondane høgfjellshotell, Ole Petter Christensen, avviser kritikken som kjem.

 

Hamza Ansari

Flere har vist hvor bevisste IS er på å få tak i umodne mennesker uten et forhold til religion. Derfor må vi ruste opp med et forfriskende, kildebasert bilde av islam. Teologien er én del av kampen mot IS, sier Hamza Ansari, styremedlem i Minhaj Ungdom.

 

Nivethiga Arulthas

Kommunestyrepolitiker i Lørenskog.

Nivethiga Arulthas er i 2015 kommunestyrepolitiker i Lørenskog. Hun kom inn i kommunestyret i Lørenskog for Arbeiderpartiet da hun var 19 år. Nå, fire år senere, ønsker 23-åringen å satse på studier. Derfor står hun ikke på kumulert plass på valglista til kommunevalget 14. september 2015, men på 9. plass på valglista til Lørenskog Arbeiderparti foran høstens valg. Dermed er det stor sjanse for at hun blir valgt inn i kommunestyret, på tross av at hun ikke er forhåndskumulert.

 

Sheraz Azad

Stovner-elevene Zarmeen Abid, Sheraz Azad og Fatuma Hassan har i mai 2015 fått mye ut av russetiden selv om de ikke drikker alkohol og ruller rundt i egen russebuss.

 

Sahar Azari

Leder av NTL-ungdom

Leder av NTL-ungdom Sahar Azari mener i november 2015 at en bør snakke mer med innvandrerne, ikke bare om dem. Spør om de vil bli tillitsvalgte, og om de ikke vil bli det, spør hvorfor, sier Azari.

 

Rozita Mahmoodi Baram

Miljøarbeider på Råde mottak. Halvparten av de nyansatte miljøarbeiderne er av utenlandsk opprinnelse.

 

Aisha Naz Bhatti

Sp-politiker i Oslo. I Oslo ønsker i mai 2015 politikerne Aisha Naz Bhatti (Ap) og Elvis Chi Nwosu (Ap) bussing av minoritetselever til skoler med flere norske elever. Det kommer frem at av 120 skoler i Oslo er minoritetene i flertall ved 59 skoler. På 16 skoler utgjør de minst 80 prosent.

 

Tess Brandstad

Både folk fra det eritreiske miljøet på Sunndalsøra og bygdas lokalbefolkning er trist etter at en 17 år gammel jente ble drept på asylmottaket i november 2015. Tess Brandstad er opprinnelig fra Eritrea håper at eritreerne står sammen etter drapet. Om lag 80 personer på Sunndalsøra er opprinnelig fra Eritrea og det eritreiske miljøet er preget etter hendelsen.

 

Rahman Akhtar Chaudhry

Vi kan ikke søke hjelp uten et stigma.

 

Sebastian Delgado

No i november 2015 held Kommunal Landspensjonskasse kurs i privatøkonomi. Med arabisk tolk på telefonforbindelse, forklarer Sebastian Delgado frå KLP, heilt enkle ting for flyktningane ved Jølster mottak.

 

Awni El-helou

Awni El-helou føler seg rasistisk behandlet av XXL. Han var utplassert elev i en uke fra Bytårnet skole og fikk 100 kroner som takk for innsatsen. Andre etnisk norske elever fikk 200 kroner. Foto: Geir Hansen.

 

Ayno Camilla Eno

Ayno Camilla Eno er mor til Kayla som gir vekk leker hun ikke bruker til asylsøkerne på Hotell Alstor.

 

Rojan Tordhol Ezzati

Rojan Tordhol Ezzati er forsker ved Institutt for fredsforskning, PRIO.

 

Mahmoud Farahmand

Er det virkelig slik at det bare er muslimer som ikke er godt nok integrert i det vestlige samfunn, og er det bare muslimer som blir undertrykt.

 

Sadegh Fard

Roy Heine Olsen i Hedmark Røde Kors mener i november 2015 at fylket bør se på mulighetene flyktningene gir Hedmark. Blant annet med tanke på å nå målet om 220 000 innbyggere innen 2020. Sadegh Fard i Røde Kors Hedmark: Det er mange ressurssterke folk. Vi må finne deres ressurser og bruke dem. Vi må tenke på integrering fra første dag.

 

Fawzi, Yasir. Imam ved Ahmadiyya Muslim Jama’at

Ahmadiyyamuslimer verden over, under lederskap av en åndelig kalif, Mirza Masroor Ahmad, jobber konstant for å fremme vår fredelige tolkning av islam, skriver imam ved Ahmadiyya Muslim Jama’at i juni 2015.

 

Leila Feratovic,

Journalist i Utrop, en nettavis for og av innvandrere

 

Amanuel Tsegay Gebreyohanes

Mehari Marikos Abrena og Amanuel Tsegay Gebreyohanes fra Eritrea har i sju måneder har vært på asylmottak, men har nå i desember 2015 fått oppholdstillatelse i Norge. Nå har de fått seg leilighet i Tiurveien på Storsteinnes. – Vi har gjort leiligheten litt klar for å gjøre den mer koselig og at de skulle føle seg velkommen, sier Elisabeth Mikkelsen.

 

Habiba Hassan

Det er mye som skal på plass før en kommune er klar for å ta imot flyktninger. Kommunen må kunne gi helsetjenester, helsesøstertjenester, tannlege, samt skole eller språkkurs slik at de kan lære seg norsk.

I Balsfjord er de godt i gang med jobben. På Voksenopplæringen er det norsktime. Habiba Hassan og Faiza Jimaale fra Somalia lærer seg hva "prikkete" og "rutere" er.

 

Fatuma Hassan

Stovner-elevene Zarmeen Abid, Sheraz Azad og Fatuma Hassan har i mai 2015 fått mye ut av russetiden selv om de ikke drikker alkohol og ruller rundt i egen russebuss.

 

Mohammed Hassan

Fyrverkeriet bibliotek etterlyste tidlig høsten 2015 innbyggere som vil sette av en time til å bli kjent med en innvandrer i kommunen. En av de som så denne etterlysningen og som syntes det var et godt tiltak var Olemic Thommessen, sjølveste stortingspresidenten. Jeg synes dette er kjempeflott. Det er helt avgjørende at vi klarer å bygge gode nettverk med de som kommer hit. Samfunnet vårt handler mye om vennskap og kjennskap og vi nordmenn trenger ofte et lite spark bak for å snakke med fremmede, sier Olemic.

Stortingspresidenten ble lånt ut til både Mohammed Hassan fra Somalia og Halala Rahimi, kurder fra Iran.

 

Heveen Ibrahim

Syriske flyktninger: Heveen Ibrahim (31) og mannen Abdelaziz Al Abdallah (31) fra Aleppo i Syria sammen med datteren Talia har funnet trygghet i Sandnes.

 

Bushra Ishaq

Hadia Tajik utsettes stadig for usakligheter få andre politikere i norsk politikk utsettes for. Denne gangen har angrepene på Tajik krysset en grense, til tross for at hensikten muligens er god. I et åpent brev til Tajik på Human Rights Services hjemmeside kreves det svar på spørsmål man neppe kunne forestille seg å stille andre politikere. Dette kun på grunnlag av at Hadia Tajik er en politiker som tilfeldigvis også er muslim. (19. mai 2015).

 

Farhan Iqbal

Nestleder i elevrådet på Flåtestad skole i Oppegård.

 

Morad Jarodi

Skaper norske medier avstand mellom minoriteter og etnisk norske? Jeg tror mediene har en viktig rolle når det gjelder radikalisering av folk som allerede er i en radikaliseringsprosess, sier Morad Jarodi; Må alle nordmenn svare for Breivik? spør Morad som føler at alle de negative sakene fører til at han må svare for alt andre mu5 slimer gjør.

 

Babylon Jawad

Norske juletradisjoner står sterkt i familien til muslimske Babylon Jawad. Men det er bare datteren hans som er vokst opp med tradisjonene.

 

Faiza Jimaale

Det er mye som skal på plass før en kommune er klar for å ta imot flyktninger. Kommunen må kunne gi helsetjenester, helsesøstertjenester, tannlege, samt skole eller språkkurs slik at de kan lære seg norsk.

I Balsfjord er de godt i gang med jobben. På Voksenopplæringen er det norsktime. Habiba Hassan og Faiza Jimaale fra Somalia lærer seg hva "prikkete" og "rutere" er.

 

Massoma Jurmy

Firda Ung er Firda sin ungdomsredaksjon, med ni unge journalistar som produserer saker om det dei er opptekne av. Marie Havnen, til dagleg journalist i Firda, er redaktør. Blant medlemmmene finner en Massoma Jurmy (17), Førde, studiespesialiserande ved Hafstad vgs. i Førde.

 

Mehmet KaanInan

Bydelsutvalgkandidat på Søndre Nordstrand (H) og tidligere elev ved Mortensrud skole.

 

Shahid Mahmood Kahloon

Hovedimam ved Baitun Nasr-moskeen . Jeg er av den oppfatning at islam er ment å være en dynamisk religion, med en lære som skal tolkes for sin tid, skriver Shahid Mahmood, hovedimam ved Baitun Nasr-moskeen på Furuset i Oslo i juni 2014..

 

Nasim Karim

Jurist Nasim Karim står i mai 2015 bak en ny avhandling som viser at ære antas ofte å ha vært motivet når minoriteter har begått partnerdrap, selv om mange av sakene dreier seg om samlivsbrudd eller barnefordeling.

 

Makvan Kasheikal

Leder av kontrollutvalget i Kristiansand, Makvan Kasheikal, stiller seg sterkt kritisk til regjeringens forslag om offentlig støttet imam-utdanning. Forslaget ble godt mottatt av Ap-politiker Abdullahi Alason og imam Akmal Ali i Muslimsk Union Agder. – Det er viktig at norske imamer kjenner godt til norsk tankesett, tradisjoner, toleranse og ytringsfrihet. For å få dette til, må yrket profesjonaliseres, uttalte Alason.

 

Zane Khan

Komiker og samfunnsdebattant. Frp og HRS er de mest destruktive aktørene i det multietniske Norge. Det burde være sunn fornuft at hottentott ikke er greit for en svart femåring å høre i barnehagen.

 

Moayad Khalil

KLP har utvikla eit introduksjonskurs i privatøkonomi for flyktningar som har fått opphaldsløyve og er på veg ut i ein kommune. Dei skal halde tolv kurs ved seks av mottaka som Norsk Folkehjelp driv. På Jølster mottak sit det i november 2015 om lag 50 flyktningar med særs forskjellig bakgrunn og nasjonalitet. Dei har fått lære meir om korleis dei skal klare seg økonomisk i Norge. Vi har mange problem å løyse. Eg har ikkje bankkonto eller kort, så vi har mange ting eg må lære, seier Moayad Khalil og Mohamed Alabdullah som har flykta frå Syria.

 

Deeyah Khan

Filmskaper. Høyreekstremister og muslimske ekstremister er to sider av samme sak, slår filmskaper Deeyah Khan fast i juli 2015

 

Alex Kitulano

Alex Kitulano er ein av elevane som ønskte seg bokmålsundervising i Nissedal.

 

Elena Lacatusu

Norske juletradisjoner står sterkt i familien til muslimske Babylon Jawad. Men det er bare datteren hans som er vokst opp med tradisjonene. Samboeren Elena Lacatusu er ortodoks kristen og fra Romania. Fostersønnene Hazrat Siddiqi (20) og Abdul Jama (21) er muslimer fra henholdsvis Afghanistan og Somalia.

 

Kaltham Alexander Lie

Tidligere flyktning fra Irak. For alle flyktningene som er kommet til Norge i år, tror jeg at kong Haralds tale i år vil gi en helt annerledes opplevelse enn deres tidligere lederes taler har gjort. I mitt hjemlands kultur ses kongen på med meget høy aktelse. Folk lytter til kongen med bøyd hode. I år bør kong Haralds tale oversettes til arabisk slik at flytningene får med seg deres nye majestets budskap. (Skrevet i desember 2015).

 

Moen Abu Maksim

- Det er ikke så enkelt å være på flukt i jula, men vi er lettet og har det så trygt her i Namsos. Nå blir det vår første jul i et fremmed land. Det sier Moen Abu Maksim som flyktet sammen med familien sin fra Damaskus i Syria i høst. De bodde i et område som er herjet av borgerkrig. – Jeg og familien er ubeskrivelig glade for at vi er her i et land der menneskerettigheter er respektert og barnas beste er høyt prioritert, sier Maksim.

 

Luba Migun

Mottaksleder ved Forus Akuttinnkvartering i januar 2016

 

Maryam Akari Mirzad fikk ikke flytte inn i Ekeberg borettslag i januar 2016 fordi styret mente hun ikke snakket godt nok norsk. Mandag fikk Maryam beskjed om at hun likevel får lov til å flytte inn.

 

Noman Mobashir,

Noman Mobashir har flerkulturell bakgrunn - og har vært programleder for Migrapolis.

 

Aisha Mohamadi

De har reist gjennom 12 land før de ankom Norge og Lindesnes i november 2015. Flyktningene fra Kurdistan ber om at folk ikke må være redd dem. Vi kjenner godt til at det er forskjeller mellom vår muslimske kultur og den norske måten å være på. De aller fleste som flykter til deres land ønsker å være til nytte og ellers bare være i fred, sier Omar Abdullahzadah (51) og Aisha Mohamadi (50). Sammen med sønnen Arman (11) og et 40 talls andre flyktninger kom ekteparet til Solstrand camping ved Vigeland natt til onsdag. Totalt vil det komme 140 flyktninger hit etter hvert. Det er personer fra blant annet Syria, Afghanistan, Irak, Iran, Eritrea og Marokko. Det er blanding av familier, ektepar og enslige, sier leder for akuttmottaket, Konrad Grimestad.

 

Aon Raza Naqvi

Skaper norske medier avstand mellom minoriteter og etnisk norske? Jeg bare føler at jeg ser det samme bildet hele tiden, sier Aon Raza Naqvi som har studert journalistikk.

 

Hamzah Ahmed Nordl-Rajpoot

Ikke tvang i Islam i desember 2015.

 

Elvis Chi Nwosu

I Oslo ønsker i mai 2015 politikerne Aisha Naz Bhatti (Ap) og Elvis Chi Nwosu (Ap) bussing av minoritetselever til skoler med flere norske elever. Det kommer frem at av 120 skoler i Oslo er minoritetene i flertall ved 59 skoler. På 16 skoler utgjør de minst 80 prosent.

 

Nejra Osmic

Daglig leder på Peppes i Fredrikstad, Nejra Osmic (23), inviterer til gratis julefest med mat, drikke og julegaver julaften 2015.

 

Narges Pourzia

Avdelingsleder flyktning- og Inkluderingstjenesten, Rælingen kommune .

 

Martha Pukallus

Firda Ung er Firda sin ungdomsredaksjon, med ni unge journalistar som produserer saker om det dei er opptekne av. Marie Havnen, til dagleg journalist i Firda, er redaktør. Blant medlemmmene finner en Martha Pukallus (16), Førde, medium og kommunikasjon ved Hafstad vgs. i Førde.

 

Iffit Qureshi

Iffit Qureshi reagerte på at ekspeditøren fotfulgte henne rundt i butikken. Det endte med håndgemeng, sykmelding og politianmeldelse.

 

Halala Rahimi

Fyrverkeriet bibliotek etterlyste tidlig høsten 2015 innbyggere som vil sette av en time til å bli kjent med en innvandrer i kommunen. En av de som så denne etterlysningen og som syntes det var et godt tiltak var Olemic Thommessen, sjølveste stortingspresidenten. Jeg synes dette er kjempeflott. Det er helt avgjørende at vi klarer å bygge gode nettverk med de som kommer hit. Samfunnet vårt handler mye om vennskap og kjennskap og vi nordmenn trenger ofte et lite spark bak for å snakke med fremmede, sier Olemic.

Stortingspresidenten ble lånt ut til både Mohammed Hassan fra Somalia og Halala Rahimi, kurder fra Iran.

 

Mohsan Raja

Siden september 2015 har Mohsan Raja koordinert arbeidet med å gi flyktninger som kommer med buss over svenskegrensen en så varm velkomst som mulig utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen.

 

Mustafahai Saleh

Bor på Hornsjø akuttmottak. Mustafahai Saleh vil lære seg norsk og komme seg ut i jobb. – Jeg vil bidra i landet deres, sier han. Jeg har så lyst til å lære meg norsk, fordi jeg vil jobbe. Vi er ikke late. Og jeg synes det er kjempefint å være sammen med elevene. Jeg håper de kommer igjen, sier Mustafahai Saleh.

 

Sirwan Saleh

Fra Irak og bor på mottaket i Etnedal

 

Jagroshan Singh

Vårt Land kunne i mai 2015 fortelle at sikhen Jagroshan Singh har fått sin politidrøm knust ettersom forbudet mot religiøse symboler på politiuniformen umuliggjorde kombinasjonen sikh og politi.

 

Shoaib Sultan

Rådgiver ved Antirasistisk senter.

Vårt Land kunne i mai 2015 fortelle at sikhen Jagroshan Singh har fått sin politidrøm knust ettersom forbudet mot religiøse symboler på politiuniformen umuliggjorde kombinasjonen sikh og politi. Rådgiver ved Antirasistisk senter, Shoaib Sultan, er enig i kritikken fra Jagroshan Singh, og sier til Vårt Land at politiuniformen er full av kors: «Samfunnet er egentlig veldig kristent. Det er ikke noe galt i det, men å si at Norge er veldig sekulært er en fornektelse. Fordi kristendom er normalkultur, blir den usynlig for majoriteten.»

 

Hadia Tajik

Såkalte etniske nordmenn som oppfører seg som drittsekker er et betydelig større problem enn lovlydige, arbeidsomme muslimske jenter og gutter som ønsker å bidra i samfunnet, sier Hadia Tajik (Ap) i januar 2016.

 

Desale Teklay

Miljøarbeider på Råde mottak. Halvparten av de nyansatte miljøarbeiderne er av utenlandsk opprinnelse.

 

Dhipa Thiruchelvam

Ungdommen krever i november 2015 møteplasser. Søstrene Mira og Dhipa Thiruchelvam er unge og stolte av bydelen sin. Men de er også bekymret. Vi er glade i Laksevåg. Det er mye kulere å komme herfra enn å være fra Kalfaret eller andre steder hvor pappa betaler alt for deg, sier de.

 

Mira Thiruchelvam

Ungdommen krever i november 2015 møteplasser. Søstrene Mira og Dhipa Thiruchelvam er unge og stolte av bydelen sin. Men de er også bekymret. Vi er glade i Laksevåg. Det er mye kulere å komme herfra enn å være fra Kalfaret eller andre steder hvor pappa betaler alt for deg, sier de.

 

Merhawit Kidane Weiday

Tolk/ansatt på Starum asylmottak.

 

Amina Winningah

Amina Winningah og rundt 30 andre frivillige i Bodø har de siste ukene samlet inn klær til flyktningene som er ventet til Nordland.

 

Sajjad Younas

Bergen moske har cirka 2.800 medlemmer i november 2015 og forstander Sajjad Younas regner med at tallet vil øke med 500-600 i løpet av det neste året.

 

Kadra Yusuf

Jeg har systematisk gått gjennom alle forsidene til Norsk Ukeblad i 2014 og 2015, tilsammen 72 utgaver over to år. Det var kun hvite kvinner på forsiden, skriver Kadra Yusuf i juli 2015.

 

Rija Zaidi

«Verden er mer enn bare Europa og USA» i desember 2015.

 

Kadafi Zaman

Skaper norske medier avstand mellom minoriteter og etnisk norske? TV2-reporter Kadafi Zaman mener mediene setter søkelys på et alvorlig problem når de forteller om radikalisering.

 

Naciye Øzturk

Ett år etter hun ble sendt ut fra landet, er Shaimaa (11) og familien tilbake på Sørlandet i november 2015. Elleveåringen ble tatt imot med gledestårer på Kjevik. Naciye Øzturk, leder for familiens støttegruppe, sier det er en lettelse å ha familien tilbake i Norge.