KRIMKONTORET

Mange av innvandrerne til landet og ikke minst asylsøkerne, er kriminelle allerede når de kommer til landet - og fortsetter med det når de får sjansen. Nedenfor er vist noen eksempler på det. Gjør ditt ytterste for at naive politikere sørger for at disse sendes ut av landet umiddelbart - eventuelt repatrieres.

************************************************************************************************************************************

 

 

Jihad med norske kredittpenger

 

Publisert 1. oktober 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Fire unge menn reiste fra Fredrikstad til Syria i 2014 med 400.000 kroner i gjeld. Pengene fikk de tak i ved systematisk å søke på kreditt i norske banker og kredittselskaper. Blant annet fikk én av dem 158.000 kroner i billån fra Santander. Bilen, en Mercedes-Benz Vito, fraktet ham og kameraten fra Oslo til Tyrkia, før de krysset grensen inn til IS-territoriet.

 

 

Skulle selge bilen på Finn – truet med revolver

 

Publisert 1. oktober 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

En mann fra Lørenskog hadde lagt ut bilen sin til salgs på Finn.no. En potensiell kjøper som kom for å se på bilen skal plutselig ha dratt opp en revolver og forsøkt å rane til seg bilen. Selgeren skal derimot ha nektet å gi fra seg nøklene og raneren forlot stedet uten å ha fått med seg noe. Gjerningsmannen skal være en mann av pakistansk opprinnelse.

 

 

Mann slått ned og ranet i Lillestrøm

 

Publisert 1. oktober 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

En mann ble slått ned og ranet av to arabisk-utseende menn i Lillestrøm sentrum, natt til søndag 25. september. De to ranerne skal ha fulgt etter mannen i forkant og angrepet han bakfra. Etter å ha blitt utsatt for vold og ranet, skal mannen ha løpt etter de to ranerne. De skal derimot ha kommet seg unna og politiet søker nå etter vitner.

Den ene gjerningsmannen beskrives som rundt 180 cm høy, med halvlangt, mørkt hår med mulig midtskill. Han skal ha hatt på seg en svart, åpen skinnjakke og lyseblå dongeribukser. Mannens kroppsbygning beskrives som kraftig og mulig godt trent.

Ifølge fornærmede var han ikke etnisk norsk, men mulig fra området rundt Midtøsten. Han skal ha snakket godt norsk, men litt gebrokkent.

 

Gjerningsmann nummer to beskrives som litt tynnere og noe høyere enn den første gjerningsmannen. Han har ifølge fornærmede samme etniske opprinnelse som gjerningsmann 1. Snakket godt norsk, men litt gebrokkent

 

 

Kvinne rispet med kniv i Oslo

 

Publisert 1. oktober 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

En kvinne i 20-årene er lettere skadet etter at hun ble rispet i armen med en kniv på Grünerløkka i Oslo natt. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 05.24, og satte i gang et søk etter en gjerningsmann, som ennå ikke er funnet. Det forteller operasjonsleder Marita Aune.

 

 

Maling helt over flere biler i Oslo

 

Publisert 1. oktober 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Noen bileiere våknet opp til en kjedelig overraskelse en lørdag i september 2016. Politiet har pågrepet en mann i 20-årene mistenkt for å ha helt maling over minst tre biler på Grønland i Oslo. Politipatruljen støtte på en kar som var tilgriset med maling. I tillegg hadde han noe tyvegods på seg. Mannen i 20-årene er kjørt til arresten, og vil videre bli anmeldt for forholdet.

 

 

Bortføring i Oslo

 

Publisert 30. september 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

To personer er pågrepet og en er etterlyst for frihetsberøvelse etter at en mann ble bortført på Nordstrand i Oslo en torsdag morgen i september 2016. Politiet sier saken etterforskes som en kidnapping hvor offeret ikke er kommet til rette. – To personer er pågrepet og siktet for grov frihetsberøvelse. En navngitt tredjeperson er etterlyst internt i politiet, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

 

 

Knivstikking i leilighet i Oslo

 

Publisert 30. september 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Politiet i Oslo melder rundt 06.20 en fredag morgen i september 2016 at det har kommet inn meldinger om knivstikking i en leilighet i Hagegata på Tøyen i Oslo. Politiet opplyser like før 06.30 at de er på stedet. Én person er skadd og får hjelp av ambulanse. Politiet melder kort tid etterpå at den skadde er knivstukket i hånda og ikke er kritisk skadd.

Politiet opplyser at de har kontroll på mulig gjerningsperson. - VI vet at det har skjedd inne i en leilighet der det var fire personer. En av disse, en mann av utenlandsk opprinnelse i midten av 20-åra, er pågrepet, sier operasjonsleder Gjerdmund Stokkli.

 

 

UDI skal avsløre asyljuks

 

Publiser 30. september 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Mange asylsøkere har jukset seg til oppholdstillatelse, mener innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i september 2016. Nå skal disse avsløres og sendes ut av Norge.

 

 

To ran i Oslo

 

Publisert 30. september 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

To 7–11 kiosker i Oslo ble ranet med kniv en natt i september 2016. Det ene ranet skjedde i Bogstadveien i rett før klokken halv tre. Tre timer senere skjedde det samme i Holmenkollveien. Politiet mistenker at det er samme gjerningsmann i de to ranene.

 

 

Mann dyttet inn i bil i Oslo av menn i finlandshetter

 

Publisert 29. september 2016

Av Oddbjørn Jonstad

Politiet har satt i gang omfattende etterforskning etter at en mann ble sett dratt inn i en bil av personer iført finlandshetter ved Fiskevollbukta sør i Oslo en torsdag morgen i september 2016. – Vi har vitneobservasjoner som ganske tydelig indikerer at en person ble dyttet inn i baksetet på en bil av to menn iført finlandshetter, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt. Meldingen ble ringt inn til politiet klokken 9 torsdag. Hendelsen skjedde i Herregårdsveien helt sør i Nordstrand bydel like før

 

 

Dømt for gruppevoldtekt - kjørte taxi i Oslo

 

Publisert 29. september 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Våren 2014 ble det oppdaget over 30 falske taxisjåfører i Oslo. Nå er de fire mennene som skal ha laget eller solgt disse kjøresedlene dømt i Oslo tingrett. I over ett år solgte fire menn falske taxilapper for 25–30.000 kroner i Oslo. En av kjøperne var en mann dømt for gruppevoldtekt.

Det var ikke politiet, men et av Oslos taxiselskaper som fikk mistanke om at noe var galt med sjåførkortene og gikk til politiet våren 2014. På bakgrunn av dette avdekket politiet at minst 32 personer hadde kjørt taxi i Oslo med falske kjøresedler. Samtlige ble tiltalt.

 

I tillegg ble fire menn i alderen 24 til 52 tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen. Ifølge politiet var det de fire som hadde produsert og solgt de falske kjøresedlene.

De skal i all hovedsak ha mottatt 25–30.000 kroner for hver solgt kjøreseddel. Nå er de dømt til fengsel på mellom tre måneder og ett år.

 

 

Mann knivstukket i Horten

 

Publisert 25. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

En mann er brakt til Ullevål sykehus etter å ha blitt knivstukket i Horten i juni 2016. - Det har vært en knivepisode på en privatadresse i Horten sentrum. Det var den fornærmede som selv ringte nød-nummeret og politiet var raskt på stedet, sier politiadvokat, Nina Magnussen Røed til Dagbladet.

 

En mann i 30-åra er nå pågrepet. Den skadde, en mann i 20-åra, ble sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus

 

 

Mann og kvinne dømt etter å ha ranet eldre personer i Oslo og Bærum

 

Publisert 25. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

En mann og en kvinne med østeuropeisk opprinnelse er dømt til 4 år og 10 måneders fengsel for ran og grove tyverier mot ti eldre personer i Oslo og Bærum. I tillegg må de betale nesten en million kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede.

 

 

Østfold-granskning: Én av tre ID-dokumenter var falske

 

Publisert 24. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Myndighetene undersøker om asylsøkere har brukt falske identitets-dokumenter for å komme seg til Norge. Her viser Nasjonalt ID-senter frem beslaglagte, falske pass under et besøk i lokalene deres i november. På halvannet år har politiet i Østfold avdekket et hundretalls falske ID-dokumenter blant personer som har oppgitt at de er irakere.

 

 

Politiet etterlyser tre utenlandske menn etter voldtekt på Lillehammer

 

Publisert 24. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Natt til søndag den 12. juni 2016 ble en kvinne i 20-årene kontaktet av tre fremmede menn i en bil. Hun skal av ukjente grunner ha satt seg inn i bilen og blitt med på en kjøretur. Mennene skal så ha holdt kvinnen nede, slik at hun ikke hadde mulighet for å se hvor hun ble kjørt. Etter en stund ble hun sluppet ut av bilen og utsatt for vold.

 

Kvinnen skal være skadet og svært preget etter hendelsen. Hun skal derfor ha hatt vanskeligheter med å forklare seg for politiet. I de siste avhørene av kvinnen skal hun ha innrømmet at de tre mennene også voldtok henne.

Politiet går nå ut med en etterlysning av de tre utenlandske mennene og en lyseblå Audi A4, stasjonsvogn, 2005-2008-modell. Basert på kvinnens forklaring så går politiet ut ifra at de leter etter tre menn av østeuropeisk opprinnelse. De tror også at den aktuelle bilen kan ha utenlandske skilter

 

 

Mann truet med å tenne på seg selv

 

Publisert 23. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Flere politipatruljer og ambulanse rykket ut til Eidsvolls plass foran Stortinget i Oslo onsdag. Mannen med plakat helte tennvæske over seg, opplyser politiet. – Mannen hadde en lighter og en plakat der det stod at han sultestreiket. Han helte tennvæske over seg selv, sier operasjonsleder Line Skott ved Oslo politidistrikt. Jøkling opplyser at mannen, en utenlandsk statsborger i 40-årene, har gjort det samme flere ganger tidligere.

 

 

Tiltalt for taxijuks etter mafiaparagrafen

 

Publisert 23. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

32 falske taxisjåfører ble avslørt av politiet i en storkontroll. Nå er de fire antatte bakmennene tiltalt.

Fire menn er tiltalt for å ha produsert et 30-tall falske kjøresedler, både til seg selv og til andre. Prisen skal ifølge politiet ha ligget opp mot 25.000 kroner. Sedlene ble brukt for å kjøre taxi for flere ulike taxisentraler i Oslo og Akershus i 2013 og frem til saken ble avdekket tidlig i 2014.

 

De er tiltalt for dokumentforfalskning, og de må 6. september 2016 møte i Oslo tingrett. I tillegg er de tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen i straffeloven.

 

 

Slåsskamp på Festplassen

 

Publisert 23. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Klokken 03.01 natt til onsdag fikk politiet melding om at to personer ble angrepet av fire andre på Festplassen.

- Det hadde blitt utlevert noen slag og spark. Tre personer ble tatt med inn, to personer sitter i arresten og en ble dimittert, sier Terje Magnussen, operasjonsleder ved hordalandspolitiet. Magnussen opplyser at minst en av de pågrepne er en kjenning av politiet.

 

Det er ifølge han ingenting som tyder på at de arresterte og den fornærmede kjenner hverandre fra før. Alle de involverte er menn imellom 18 og 20 år.

 

 

Tre pågrepet for overfall i Hokksund

 

Publisert 23. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Tre menn i 20-årene er pågrepet for overfallet på en mann i 50-årene i Hokksund i april 2016. - Vi pågrep tre menn fra Eiker i forrige uke, sier politiadvokat Kari-Anne Hille Valla hos politiet i Søndre Buskerud.

De tre er pågrepet etter at en mann i 50-årene i begynnelsen av april brutalt ble overfalt i sitt eget hjem i Hokksund. Mannen ble mishandlet i 20-25 minutter og fikk alvorlige skader. De tre pågrepne mennene er siktet for grov kroppsskade. Politiet kan foreløpig ikke si noe om motivet for overfallet. - Alle tre er fengslet med grunnlag for bevisforspillelse, derfor der det nå begrenset hva vi kan gå ut med, sier politiadvokaten.

 

 

Organiserte smugling av unge jenter til Norge

 

Publisert 21. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Treneren for Mongolias skøytelandslag, og en straffedømt politikvinne, organiserte smugling av unge jenter til Norge.

Dagbladet kan i dag avsløre hvordan unge jenter er blitt smuglet fra Mongolia til Norge. Jentene ble utstyrt med visum der det fremsto som om de var toppidrettsutøvere.

Smuglingen ble tilrettelagt av en av Mongolias fremste idretts-personligheter, skøytelandslagstrener Dagvadorj Chimeddorj, og Munkhtsetseg Mongolbuu - mongolsk juniormester på skøyter og politikvinne, som i 2010 ble dømt for bruk av falsk ID og ulovlig opphold i Norge.

 

 

En utenlandsk tyveribande pågrepet

 

Publisert 18. juni 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Oslo-politiet har pågrepet tre rumenere, en mann og to kvinner, som har spesialisert seg på å bytte ut eksklusive solbriller med billige kopier i brillebutikker.

En utenlandsk tyveribande har spesialisert seg på å stjele dyre solbriller fra brillebutikker i Norge. Det har vært en mann og to kvinner som har operert sammen. – Moduset deres er at de inni butikken har byttet ut ekte solbriller med falske og rimelige solbriller, sier Stig Vasbø, leder for vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon til NRK.

De tre ble pågrepet av Oslo-politiet torsdag ettermiddag. De har hatt tilhold i Oslo i deler av tiden de har vært i Norge. Alle tre fremstilles for fengsling lørdag. Politiet mener de to rumenske kvinnene har stjålet brillene, mens en mann har oppholdt betjeningen.

 

 

Ransdommer ved Oslo tingrett

 

Publisert 2. mai 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

En gjennomgang av fellende ransdommer ved Oslo tingrett i april 2016 slår fast at over 77.9 prosent av de dømte er innvandrere fra ikke-vestlige land eller rom-folk. Tallene kommer kort tid etter at TV2 gjorde en lignende undersøkelse om voldtektsdommer i Norge. Der viste tallene at 61 prosent av alle domfelte seksualforbrytere og voldtektsmenn i Oslo i 2015, hadde innvandrerbakgrunn.

 

 

Fusker til førerprøven for tungtransport

 

Publisert 2. mai 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Media har i flere uker i april 2016 kartlagt et kriminelt nettverk som tilbyr juks på teoriprøvene til Statens vegvesen. For noen tusen kroner får kundene se fasiten for flere av de obligatoriske teoriprøvene til Statens vegvesen, for slik å jukse seg til førerkort for buss og bil. – Når det kartlegges svindel og juks på dette nivået er det en klar trussel og en fare for trafikksikkerheten, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk. Johansen mener alvorlighetsgraden blir større når det er yrkessjåfør-utdannelsen det er snakk om. – De skal kjøre tunge kjøretøyer og frakte mennesker, kanskje barn. Hvis vi ikke kan være sikre på at de som skal ha denne type jobber har de ferdighetene de bør og skal ha, er det en fare for trafikksikkerheten, sier direktøren.

 

Fra kommentarfeltet: Ja når skal Norge innse at moralen for våre nyankommende er veldig lav. De jukser stort sett med alt det er liksom de mot samfunnet. Jo mer de kan snyte å bedra jo mer status får de.

Trist at det skulle bli slik i Norge. Men jeg så det samme den tiden jeg seilet utenriks i Midt- Østen, og nå virker det som de har tatt med seg sin juksekultur til vårt land. Og det verste er jo at det ikke er politisk korrekt å nevne det, og den som allikevel gjør det blir ofte stemplet som rasist og får sin mening slettet.

 

 

Sloss så blodet sprutet på Ikea

 

Publisert 2.mai 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Det gikk hardt for seg på Ikea på Furuset en dag i april 2016. To menn havnet i kraftig håndgemeng ved kassen på Ikea Furuset lørdag ettermiddag.

 

Fra kommentarfeltet: Det var to av våre nye landsmenn. Men hva de kranglet om vites ikke. Det er en avledningsmanøver, ingen som så at noen fikk med seg noen varer uten å betale Uttrykksikonet smile Har hørt om dette i Tyskland også, stort oppstyr og ingen legger merke til at noen forsvinner stille ut med varer uten å betale

 

 

Ran av Narvesen-kiosk i Oslo

 

Publisert 26. april 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

Den 17 år gamle jenta var alene på jobb i kiosken 29. november 2015 da den yngre gutten dro fram en kniv og krevde å få penger. Deretter voldtok han henne på bakrommet ifølge tiltalen. Rettssaken begynte sen mandag i april 2016 i Oslo tingrett, og det ble besluttet at kun familie, støttekontakter og pressen får være til stede under rettssaken. 16-åringen er også tiltalt for ran av Narvesen-kiosken i Oslo der jenta jobbet. Han erkjenner straffeskyld for begge forholdene. «Han rettet en kniv mot halsen hennes og sa blant annet «vil du dø i dag?» eller lignende», heter det i tiltaltes beskrivelse av hva som skjedde i 20-tiden en søndagskveld i november i fjor. Gutten nekter for å ha truet 17-åringen med at «det ville skje henne noe» dersom hun varslet politiet eller noen andre. Samtidig at han at «de visste hvor hun bodde», heter det i tiltalen. En 17 år gammel kamerat erkjenner å ha deltatt i ranet, men hevder han forlot stedet med pengene og var borte da voldtekten fant sted. 17-åringen er heller ikke tiltalt for dette forholdet. De to nekter også straffeskyld for grov voldtekt av en 15 år gammel jente. Begge de tiltalte skal da ha utøvd vold mot jenta på et hotellrom, før de tvang henne til samleie

 

Mindreårige jenter seksuelt trakassert av utenlandske menn i Hammerfest

 

Publisert 26. april 2016

Av Oddbjørn Jonstad

 

To unge jenter i begynnelsen av tenårene ble seksuelt trakassert av en gruppe på fem voksne menn av utenlandsk opprinnelse i april 2016. Episoden skjedde midt på lyse dagen og en av jentene ble blant annet slått hardt på rumpa. De to mindreårige jentene var ute og spaserte i Strandgata i Hammerfest, da en gruppe på fem voksne menn begynte å forfølge dem. Jentene ble livredde og forsøkte å ikke få øyekontakt med mennene, som ble svært nærgående.

 

Etnisk norske elever bankes

 

Publisert 24. april 2016

Oddbjørn Jonstad

 

En norsk skoleelev ble i april 2016 lokket inn i garderoben ved Charlottenlund skole i Trondheim. Der ventet en gruppe på 6-7 utenlandske elever, flere med afrikansk bakgrunn. Man kan tydelig se blodet renne utover gulvet i det den norske eleven blir så brutalt banket opp at han brekker nesen og får hjernerystelse. Verken politiet eller mediene nevner at offeret er norsk og at overgriperne er mørkhudede. Hadde rollene vært byttet, ville det vært store overskrifter i alle landets aviser og vist på NRK og TV2-nyhetene.

 

Ung jente skadd etter alvorlig voldsepisode i Orkdal

 

Publisert 22. desember 2015

Oddbjørn Jonstad

 

En ung jente er skadd og sendt til St. Olavs Hospital etter en hendelse i Orkdal en mandag ettermiddag i slutten av desember 2015. En 14 år gammel gutt er tatt hånd om av politiet i en politiaksjon. Han er mistenkt i saken. Hendelsen ble ringt inn til politiet i 14-tida mandag ettermiddag. - Vi etterforsker en voldshendelse hvor den fornærmede jenta er i skolealder, sier jourhavende jurist Sunniva Tronvoll til Adresseavisen.

 

To siktet etter kniv¬stik¬king på Hønefoss

 

Publisert 22. desember 2015

Oddbjørn Jonstad

 

En 16-åring og en 19-åring er siktet for vold etter et knivslagsmål på Hønefoss sent en mandags kveld desember 2015. Den ene av de siktede er innlagt på sykehus, men skal ikke være alvorlig skadd. Den andre satt tirsdag morgen i arresten. Både mannen på 19 og gutten på 16 skal avhøres i løpet av tirsdag. Politiet sier de har en formening om bakgrunnen for knivslagsmålet. – Men vi vil ikke si noe om mer om det nå, sier operasjonsleder Stig Væråmoen i Nordre Buskerud politidistrikt. Politiet fikk melding om knivstikkingen, som skjedde i området Glatved på Nordsida.

 

Ung jente skadd i volds¬epi¬sode i Orkdal

 

Publisert 20. desember 2015

Oddbjørn Jonstad

 

En 14 år gammel gutt er pågrepet i forbindelse med at en jente i skolealder ble alvorlig skadd i en voldsepisode i Orkdal mandag. Jenta er sendt til St. Olavs hospital etter hendelsen i Orkdal sørvest for Trondheim en mandag ettermiddag i desember 2015.14-åringen som er mistenkt gjerningsperson, ble pågrepet i en politiaksjon. Politiet ble varslet i 14-tiden. – Jeg ønsker ikke å si så mye om saken. Men vi ser på dette som en alvorlig sak, og vi bruker store ressurser på å etterforske hva som har skjedd, sier etterforskningsleder Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

 

Tre års fengsel for forsøk på mordbrann

 

Publisert 19. desember 2015

Oddbjørn Jonstad

 

Ein mann i 30-åra er i Fjordane tingrett i desember 2015 dømd for forsøk på mordbrann. Asylsøkjaren er også dømd for ein drapstrugsel og ei rekkje tjuveri.

 

Mann arrestert etter knivstikking i Oslo

 

Publisert 5. desember 2105

Oddbjørn Jonstad

 

En mann er i desember 2015 pågrepet etter en knivstikking på Grønland i Oslo, melder Oslo politidistrikt. En person er fraktet til Oslo universitetssykehus Ullevål med ambulanse. Skadeomfanget er ukjent, men personen skal ikke være kritisk skadd.

Mannen meldte selv at han var knivstukket i brystet. Da vi kom til stedet, kom vi over en person som nå er pågrepet, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

 

Utvist fra Norge, men kom tilbake over Storskog

 

Publisert 4. desember 2015

Oddbjørn Jonstad

 

Politiet i Øst-Finnmark har i desember 2015 tatt ut tiltale mot to menn som var utvist fra Norge, men som benyttet flyktningkrisen til å komme tilbake over Storskog. Den ene er allerede dømt til ett års fengsel.

De to – en fra Irak og en fra Usbekistan – tok seg hver for seg over grensa fra Russland over Storskog i Finnmark tidligere i 2015. – Dette er mennesker som er sendt ut av Norge til hjemlandene sine, men som spesifikt vil tilbake til Norge og har tatt seg hit igjen. Dette til tross for at de har innreiseforbud, sier politiadvokat Jens Bernhard Herstad i Øst-Finnmark politidistrikt. Den 42 år gamle irakeren er tiltalt for brudd på utlendingsloven og risikerer inntil to års fengsel. Mannen ble i mars 2014 utvist fra Norge i fem år.

 

Tjuveri i fleire buttikkar

 

Publisert 3. desember 2015

Oddbjørn Jonstad

 

Tre personar vart en onsdag ettermiddag i desember 2015 tatt for tjuveri i fleire buttikkar på handlesenteret Moa i Ålesund. – Tre personar, to menn og ei kvinne, frå aust-Europa vart tatt for tjuveri frå fleire butikkar, fortel Tor Andre Gram Franck, operasjonsleiar i Sunnmøre politidistrikt.Tjuvane hadde ikkje stelt for store summar då dei vart tatt. Ifølgje operasjonsleiaren var det berre snakk om verdiar til nokre tusen kroner. Dei tre vart henta av politiet og blir bøtelagt for forholdet.– Vi vil i tillegg vurdere om det blir sett i verk andre straffetiltak, seier Gram Franck.

 

Ranet en Narvesen-kiosk

 

Publisert 1. desember 2015

Oddbjørn Jonstad

 

To menn kom seg unna med et ukjent pengebeløp da de ranet en Narvesen-kiosk i Bogstadveien en søndag kveld i november 2015. To menn truet til seg et ukjent pengebeløp med kniv, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli til TV 2. Det var ingen kunder tilstede under ranet, bare betjeningen i Narvesen-kiosken. Ingen ble skadet. Ingen av de to gjerningsmennene er så langt pågrepet. – Vi vil vurdere å gå ut med en beskrivelse senere, men ikke på det nåværende tidspunkt, sier Stokkli.

 

Tiltalt for tvangsgifting

 

Publisert 30. november 2015

Oddbjørn Jonstad

 

Et opprinnelig irakisk par bosatt i Gjøvik møter denne uka i Gjøvik tingrett til talt for å ha tvangsgiftet bort sin datter da hun var tolv år gammel. Begge foreldrene sa seg ikke skyldig da rettssaken startet, og datteren hevder også at hun giftet seg av egen fri vilje.

 

Forsøkt voldtatt i Bryne sentrum

 

Publisert 29. november 2015

Oddbjørn Jonstad

 

En 20 år gammel kvinne ble forsøkt voldtatt i Bryne sentrum, en natt til søndag i november 2015. Politiet etterlyser nå en arabisk-utseende mann.

Kvinnen skal ha gjort kraftig motstand og overfallsmannen valgte da å rømme fra stedet. Kvinnen har beskrevet mannen som lav, i 25-års alderen og med arabisk utseende. Kvinnen kjente ikke mannen fra tidligere. Time lensmannskontor er interessert i å komme i kontakt med alle som kan ha sett noe.

 

Et mistenkelig dødsfall i Valberg

 

Publisert 28. november 2015

Oddbjørn Jonstad

 

Politiet etterforsker i slutten av november 2015 et mistenkelig dødsfall i Valberg i Lofoten. Fire polakker er pågrepet i saken.

De fire er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Det skal være en relasjon mellom avdøde og de siktede.

Avdøde, som er en norsk statsborger i slutten av 40-årene, ble meldt savnet torsdag. Fredag formiddag ble han funnet død i nærheten av en bolig i Valberg hvor han hadde tilhold da han ble meldt savnet.

Tre menn og en kvinne er siktet for grov kroppsskade med døden til følge i forbindelse med saken. Én av dem er i slutten av 20-årene, mens de tre andre er i 30-årene, opplyser politiadvokat Rita Hermansen Dahl ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

 

 

Knivstikking i Arendal

 

Publisert 28. november 2015

Oddbjørn Jonstad

 

En mann ble i slutten av november2015 brakt til sykehus etter å ha blitt knivstukket i ryggen i Arendal på tirsdag. To syriske asylsøkere på 25 år er pågrepet av politiet. Offeret skal også være av utenlandsk opprinnelse.

To grupperinger skal ha barket sammen på Arenasenteret i Arendal og fortsatt slåsskampen utenfor McDonalds. Her skal en av mennene ha blitt stukket med det politiet antar er en kniv. Politiet opplyser at det skal være tre menn av utenlandsk opprinnelse som er involvert og de har pågrepet to 25 år gamle syriske asylsøkere. Det er uvisst om de to bor på et transittmottak i nærheten og politiet trenger tolk for å kunne avhøre dem.

 

Truet til å ta ut penger av minibanken

 

Publisert 28. november 2015

Oddbjørn Jonstad

 

En 23 år gammel mann ble utsatt for vold og truet til å ta ut penger av minibanken på Sarpsborg torg en torsdag ettermiddag i slutten av november 2015. Mannen, som er hjemmehørende i Fredrikstad, kunne fortelle politiets etterforskere at han hadde blitt utsatt for vold og trusler av en, for ham, ukjent mann. Han hadde kommet i kontakt med denne mannen litt tidligere på dagen. Han hadde følt seg truet til å ta ut penger fra minibanken på stedet, minibanken ved «Storbyen». Raneren er beskrevet som en mann med mørke klær, muligens en hettegenser. Han skal være rundt 180 cm høy.

 

Bilen stappfull av sigaretter

To menn fra Øst-Europa er i slutten av oktober 2015 pågrepet og satt i arrest etter at de forsøkte seg på sigarettsmugling over grensa ved Svinesund. Tollerne fant hele 60.000 sigaretter som var stappet møysommelig inn i bilen de to satt i.

 

Bil fullstappet med tyvgods

Rumenerne var i oktober 2015 på vei ut av Norge i to varebiler som var lastet til taket med milliongods. De ville nok vi skulle tro det var et flyttelass, sier politiet. I bilen fant vi åtte påhengsmotorer til en samlet verdi av en million kroner, samt diverse gods som stammer fra hytteinnbrudd, sier seksjon for organisert kriminalitet ved Telemark politidistrikt. Rumenerne hadde ikke til hensikt å gjemme seg. Bilene var nemlig lastet til taket med gods. Påhengsmotorene er stjålet fra tre forskjellige steder i Telemark og Vestfold den siste uka. Tre av de siktede erkjenner straffeskyld, mens to av dem stiller seg helt uforstående til siktelsen.

Tyvegodset stammer ifølge politiet fra hytteinnbrudd på Drangedalsheia.Fire menn og en kvinne, samt godset, ble transportert tilbake til Telemark politidistrikt. Etterforskninga pågår fortsatt. Alle ble fengslet av Nedre Telemark tingrett. Tre av de siktede erkjenner straffeskyld, mens to av dem stiller seg helt uforstående til siktelsen.

 

Pågrepet for menneskesmugling

En norsk statsborger ble i oktober 2015 pågrepet på grenseovergangen på Ørje. Politiet har mistanke om menneskesmugling, etter at han forsøkte å frakte en person fra Jemen over grensa til Norge. Den norske statsborgeren er satt i arrest i påvente av avhør.

 

Flyktninger som bløffer

Tidligere utviste, vinningskriminelle og personer med falsk ID er blant personene som vil utnytte flyktningstrømmen i oktober 2015. Det bekrefter Østfold-politiet. Østfold politidistrikts utlendingsseksjon har ansvaret for den såkalte territorial-kontrollen, som innebærer kontroller av personer som reiser inn i fylket både fra Sverige langs veien og i tog - og med fly til Rygge. Vi håndterer ulovlige utlendinger som er tatt i kontroll nesten daglig i Østfold, sier leder for utlendingsseksjonen i Østfold politidistrikt.

 

Arbeider ulovlig

Melat er papirlaus flyktning som ikkje kan returnerast til heimlandet. Ho har fått avslag på asylsøknaden og har ikkje fått innvilga søknaden om skattekort. Men trass dette har Arne Viste tilsett 20-åringen i bedrifta si. Han meiner det strir mot både grunnloven og menneskerettane å nekta dei papirlause arbeid.

 

Stor narkoaksjon i Telemark

Politiet i Telemark og Oslo har i slutten av oktober 2015 holdt en narkoaksjon i området Skien og Porsgrunn i Telemark, der 23 personer nå er pågrepet. I tillegg er det beslaglagt narkotika på flere personer som er avhørt og dimittert, og ifølge politiet har de kommet over både kjente og ukjente personer fra narkomiljøet. Ifølge politiet har dette vært problemområdet med flere klager fra naboer, saker som gjelder internett-bestillinger og etablerte selgere med store kundegrupper. I tillegg har politiet avdekket adresse der politiet mener det har foregått omfattende produksjon og salg av narkotika.

 

Ransmenn i Oslo.

Politiet i Oslo leter en fredag kveld i slutten av oktober 2015 etter to menn som skal ha forsøkt å rane to andre menn ved parkområdet rundt Uranienborg kirke i Oslo. Ransmennene var maskerte og bevæpnet med pistol og slagvåpen. De to fornærmede i saken klarte å komme seg unna og søkte tilflukt i en butikk i nærheten. Ransmennene skal ha snakket serbisk eller et beslektet språk, ifølge politiet.

 

Slagsmål på asylmottaket

Klokka 21.30 en fredag kveld i oktober 2015 rykte politiet ut til slåsting på asylmottaket på Bergum i Førde. To personar er skadde. Meir veit eg ikkje enno, seier, operasjonsleiar i Sogn og Fjordane politidistrikt. Begge vart frakta til sjukehus og den eine var medvitslaus då han reiste med ambulansen. Ellers er skadeomfanget ukjent.På sjukehuset er dei to mistenkte i politiets varetekt og skal avhøyrast. Avhøyr av vitne starta allereie i fredag kveld.

 

Razzia mot pokerklubb

Politiet gjekk i oktober 2015 til aksjon mot ein pokerklubb i Bergen sentrum. Dei meiner klubben er eit skalkeskjul for omfattande kriminell verksemd. Politiet hadde mistanke om ulovleg pokerspel og bruk av narkotika og hadde fått rettens medhald til å ransaka lokalet i forbindelse med ei helerisak. Tre personar vart arrestert og tatt med til politistasjonen. To av dei vart pågripne i Kaigaten, medan den tredje vart arrestert på si heimeadresse.

 

Tenåringsgutter tiltalt for kioskran

To gutter på 15 og 16 år må i oktober 2015 møte i retten etter ranet av Mix-kiosken i Mandal i sommer. Like før stengetid tirsdag 11. august kom de to maskerte ranerne inn på Mix-kiosken i Mandal sentrum. Der skal de ha sparket inn døra til oppholdsrommet og truet en kvinnelig ansatt med kniv. Den ene gutten skal ha tapet munnen, hendene og føttene til kvinnen med gaffatape, mens den andre forsynte seg av kontanter og tobakk til en verdi av 62.747 kroner. Før kvinnen ble teipet fast klarte hun å få utløst alarmen som varslet vekterselskapet. De to guttene ble kort tid senere pågrepet av politiet. Deler av ransutbyttet ble funnet nedgravd i Furulunden. Begge er tiltalt for grovt ran, som kan straffes med fengsel i inntil tolv år.

 

Knivstikking i Fræna

En mann i 20-årene er i oktober 2015 innlagt på sykehus i Molde etter å ha blitt stukket med kniv i en slåsskamp i Fræna. En jevnaldrende mann er pågrepet, melder politiet i Nordmøre og Romsdal politidistrikt. De to skal ha vært involvert i en slåsskamp ved Fræna stadion og oppsøkte ifølge politiet legevakt og sykehus for å få behandling. Mannen som nå er pågrepet hadde et kutt i leppa som ble sydd. Den andre mannen var knivstukket flere ganger og er innlagt på Molde sykehus. Ifølge politiet er han ikke livstruende skadd.

 

Skyting i Oslo

Det bli i slutten av oktober 2015 løsnet skudd mellom Tøyen skole og Tøyen T-banestasjon. Det er funnet hylser på stedet, og det tilsier at det er blitt løsnet skudd, slik vitner forteller om, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt.

Vitner har fortalt at de hørte mellom to og fem skudd, opplyser Gulbrandsen.

Vi har ikke vitneobservasjoner på personer, men vi leter etter en hvit bil, en sedan, fordi vitner har fortalt om en hvit bil som kjørte fra stedet etter at de hadde hørt skudd.

 

Mann slått ned med jernstang i Oslo sentrum

En mann ble i slutten av oktober 2015 sendt til Ullevål sykehus med kuttskader i hodet etter å angivelig ha blitt slått ned med en jernstang i Oslo sentrum. To personer, en mann i 20-årene og en mann i 40-årene, ble pågrepet på stedet. De er siktet for kroppsbeskadigelse, opplyser operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt. Politiet vet ikke om den fornærmede kjente gjerningsmennene fra tidligere.

 

Etterlyser offer for grov vold i Oslo

Politiet pågrep i slutten av oktober 2015 to personer for grov vold, men har ikke kommet i kontakt med mannen som ble banket opp i Oslo. En mann ble slått og sparket av flere gjerningspersoner mens han lå nede. Et vitne fulgte etter to av gjerningspersonene og varslet politiet som deretter fikk pågrepet dem. Fornærmede er ifølge politiet beskrevet som høy, lyshåret og pent kledd. Gjerningspersonene er av vitner beskrevet som av utenlandsk opprinnelse

 

Tre litauere siktet etter dødsfall utenfor Tønsberg

Tre litauere framstilles for varetektsfengsling i slutten av oktober 2015 etter at en mann ble funnet med store hodeskader i en bolig utenfor Tønsberg i helgen. Mannen døde av skadene.

 

To siktet for å ha støttet terrororganisasjon

PST opplyser en mandag i juni 2015 at de har siktet to menn for deltakelse og støtte til en terrororganisasjon. De to ble pågrepet med bistand fra flere politidistrikter.

 

Begge to er siktet for deltakelse og støtte til en terrororganisasjon etter den såkalte terrorparagrafen (straffeloven § 147 d). De risikerer inntil 6 års fengsel dersom de skulle bli dømt.

Mannen i 40-årene er i slekt med en annen mann som fra før er siktet for terrorstøtte til Den islamske stat (IS). Minst en av de siktede antas å ha hatt kontakt med islamistgruppen Profetens Ummah. I forrige uke ble en 18 år gammel mann fra Oslo pågrepet og siktet for forsøk på å slutte seg til IS i Syria. Han er varetektsfengslet i fire uker, men nekter straffskyld.

 

Stjal for over 2.000 kroner på City Nord

En mannsperson ble en torsdag i juni 2015 hentet av politiet etter butikktyverier på City Nord i Bødø.

 

Han har stjålet for over 2.000 kroner på City Nord og ble tatt av vakter fra Nokas. Problemet er at han har ukjent identitet og ikke snakker norsk, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt. Rundt klokka 13.00 ble en politipatrulje sendt til stedet for å hente mannen. Vi må forsøke å finne ut av hvem han er, sier operasjonslederen.

 

Slo og truet kone og barn i 14 år

En pakistansk mann i begynnelsen av 60-årene mishandlet kone og to barn i til sammen 14 år. Mannen nektet for alt, men ble ikke trodd av Oslo tingrett og dømt til fire års fengsel for familievold i juni 2015.

 

Den norsk-pakistanske kvinnen ble vant til vold, innesperring og trusler gjennom 14 års ekteskap. Først da mannen ble arrestert for vold mot henne og to sønner, fikk hun hjelp til å bli integrert i det norske samfunnet.

 

Siktet for voldtekt i Brønnøysund

En mann i midten av 20-årene og av utenlandsk opprinnelse, er siktet for å ha voldtatt en kvinne i Brønnøysund en natt til søndag i juni 2015.

 

Kvinnen skal også være av utenlandsk opprinnelse. Politiet fikk melding om den angivelige voldtekten i 5-tiden. De fikk et signalement og senere også et navn, noe som førte til at mannen kunne pågripes.

 

Overfalt og skadet nordmann i Fredrikstad

En 32-åring ble natt til en søndag i juni 2015 overfalt bakfra av en gjeng på syv personer av utenlandsk opprinnelse.

 

Overfallet var helt uprovosert og de slo og sparket 32-åringen i hodet. Mannen slapp unna med lettere skader, men politiet sier at det kunne gått langt verre. Overfallet fant sted klokken 02:55 i Storgata i Fredrikstad og det er Fredrikstad Blad som skriver om det brutale overfallet på nordmannen.

 

Mafia soper inn norske veimilliarder

Norge bygger i juni 2015 ut veier og jernbane som aldri før. For å kunne holde trykket oppe, jobber tusenvis av fremmedarbeidere på de ulike nybyggingsprosjektene.

Flere av disse er østeuropeere som sendes til Norge, jobber en gitt periode, sendes hjem - for så å komme tilbake. Det er i tråd med spillereglene, så lenge de ansatte blir betalt og behandlet etter norske lover og regler.

 

Men det hele er et spill for galleriet. For under den fine fasaden med tarifflønninger og gode arbeidstidsbestemmelser, finner man en brutal virkelighet, som kunne vært tatt ut av en amerikansk gangsterfilm. Dette ifølge en rekke personer som jobber i utenlandske og norske selskaper. Skogen av underleverandører fra Polen, Slovenia, Litauen og andre østeuropeiske land, styres i mange tilfeller nemlig av lokal mafia, sier en sentralt plassert kilde hos en av landets største entreprenører. Det at de ikke er villige til å betale norske betingelser, fører til et paradoks. Ved å ha lavere utgifter har de mer å gå på når det skal leveres inn anbud.

 

Titusener ulovlig i Norge – bransjer ødelegges av svart arbeid

Det store antallet mennesker i Norge uten lovlig opphold er med på å true næringsgrunnlaget for norske bedrifter i flere bransjer – og problemet er økende, sier skattedirektør Øyvind Christian Holte i juni 2015.

 

Det vi ser når vi har kontroller er at mange av dem vi tar i forbindelse med svart arbeid, heller ikke har oppholdstillatelse, sier skattedirektøren.

 

Nøyaktig hvor mange som oppholder seg ulovlig i landet er det ingen som vet, men en rapport laget på oppdrag fra Utlendingsdirektoratet av Oxford Research, anslår at det de siste årene har vært et sted mellom 18.100 og 56.000 mennesker uten lovlig opphold i Norge.

 

Unge chilenske menn lokkes til Norge for å stjele

10. august 2015 må fem chilenske menn i alderen 21 til 41 år møte i Oslo tingrett, og svare for til sammen over 30 boliginnbrudd i Oslo.

 

De to yngste mennene kom til Norge kort tid før de ble tatt, og hadde returbilletter få dager etter. Generelt ser vi at utenlandske kriminelle som har tilhold i og kjennskap til Norge får unge menn hit ved å lokke med at det er store verdier å hente på kort tid, sier politiadvokat Mona Brandmo.

 

En av de siktede, en 22 år gammel mann, kom til Norge 8. januar. Han har innrømmet at han begikk innbrudd dagen etter. Mannen hadde returbillett til Chile allerede 12. januar, framgår det av en fersk kjennelse fra Oslo tingrett i juni 2015, hvor retten slår fast at mennene trolig er mobile vinningskriminelle.

 

Rumener pågrepet for drap på nordmann

En 30 år gammel rumener som er siktet for drapet på Magne Sigmund Hanssen i 2013, er nå pågrepet i Østerrike. Mannen ble pågrepet av østerriksk politi i juni 2015. Det arbeides nå med å få ham utlevert til Norge, opplyser politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt.

 

Siktede skal ha flyktet til Romania etter at Magne Sigmund Hanssen forsvant.

Som de fleste andre land utleverer ikke Romania egne borgere, men har avhørt ham der nede. Nå som han er blitt pågrepet i Østerrike, blir det annerledes, sier Borgen.

To andre rumenere er dømt i saken, én for drap og én for legemsbeskadigelse med døden til følge.

 

Bring brukte ulovlige innvandrere

Politiet har i juni 2015 avdekket at Postens datterselskap Bring benyttet flere ulovlige innvandrere som sjåfører.

Vi avdekket bruk av tredjelandsborgere som jobbet ulovlig på bilene. De ble anmeldt for ulovlig arbeid, og vil da normalt bli utvist og uttransportert, sier politiinspektør Morten Reppen i Asker og Bærum politidistrikt.

På bakgrunn av politiets opplysninger utførte deretter Bring egne kontroller i fjor høst. Da ble det avslørt avvik som lange arbeidsdager, lave lønninger og manglende tillegg.

 

Statsminister Erna Solberg (H) har utpekt kontroll med underleverandører til statlige selskaper som en av de viktigste måtene å få hamlet opp med arbeidslivskriminalitet på. Reppen opplyser at Bring ble «misbrukt» av underleverandører, som han ordlegger det.

 

Halliksiktet innrømmer sexsalg

Politiet i Bergen gikk mandag 11. mai 2015 til razzia mot blant annet et bolighus i Skuteviken. Tre menn er siktet for å ha organisert sexsalg for en gruppe rumenske kvinner i Bergen.

 

En 36 år gammel mann og en 38-åring ble pågrepet og varetektsfengslet, den tredje er løslatt mot meldeplikt.

Ifølge politiet skal de siktede i to år ha organisert sexsalg i det rumenske miljøet i Bergen.