"JOURNALISTER"

 

 

 

JOURNALISTKONTORET

 

På denne siden finner du en oversikt over "såkalte journalister" - dvs. personer som er ansatt i media og bruker betegnelsen journalist, men som i realiteten er mer eller mindre venstreekstreme politiske aktivister. Dette betyr at deres personlig politiske holdninger og prioriteringer legges til grunn når de skriver - også når de skriver om forskningsresultater og statistiske undersøkelser. Dette medfører at relevante fakta og informasjon som leserne er interessert i - dessverre kommer i annen rekke. Det samme gjelder de tema de skriver om - der ser ut som de velger tema som støtter opp under deres private holdninger.

 

Særlig gjør dette seg gjeldende vår det gjelder innvandring, islamisering og kriminelle handlinger utført av personer som ikke er etnisk norske. Det ser ut som at for de fleste journalister har det ingen betydning om en kriminell handling er utført av en odelsgutt fra O-dalen eller en innvandrer fra Somalia. Dette medfører at befolkningen får et galt inntrykk av innvandringsproblemene generelt og kriminaliteten og andre samfunnsproblemer spesielt.

 

Det gjøres oppmerksom på at det kan være feil i dette oppsettet. Årsaken er at de ovenfornevnte ikke angir etnisiteten til gjerningsmennene. Politiet stiller i hovedsak i samme klasse. Derfor må det gjøres en del research før dette kan fastslås. Hvis noen ser slike feil bes de ta kontakt omgående med Oddbjørn Jonstad, jonstad@online.no.

 

De gamle sidene til "Journalister" finner du HER

***************************************************************************************************

 

NOEN AV DEM SOM STØTTER INNVANDRING, ISLAMISERING OG SENSUR ER ANGITT NEDENFOR

 

************************************************************************************************************************************

Amundsen, Ingeborg Huse.

Journalist i Verdens Gang

 

I oktober 2015 skriver journalisten en omfattende artikkel om Syria-flyktningene i Norge - over fire millioner mennesker har flyktet fra Syria. Hver uke ankommer hundrevis av nye syrere til Norge - her er historiene deres. Det legges vekt på hva flyktningene har gått igjennom for å komme til Norge og hva de forventer seg av en fremtid i Norge.

 

Arneberg, Henrik.

Aftenposten

 

«Ser du dette kartet? Det viser at du må holde deg utenfor det oppmerkede området frem til klokken 06.00 i morgen. Om politiet ser deg i sentrum før dette, vil du bli innbrakt og bøtelagt. Du risikerer også et langvarig oppholdsforbud om du fortsetter å lage bråk på byen fremover». Leder av Sentrums etterretnings- og analysegruppe, Lasse Johnsen, snakker strengt til mannen som står på fortauet i Torggata med hendene i håndjern bak på ryggen. Nesten halvparten av sentrumskriminaliteten skjer nattetid i helgene. Vold og ordensforstyrrelser, ofte i tilknytning til utesteder, er en stor utfordring.

 

Det som overhodet ikke blir nevnt er at de aller fleste bråkmakerne er utlendinger, innvandrere eller andre med minoritetsbakgrunn. Det er heller ikke nevnt hva dette koster det norske samfunnet.

 

Bakke, Ole-Christian.

Sarpsborg Arbeiderblad

 

Da en familie i Sarpsborg i mai 2015 ble truet med håndvåpen ble Ole-Christian Bakke spurt om gjerningsmennene var etnisk norske – eller ikke? Han lurte på om det hadde noen praktisk betydning for noen hvorvidt disse er etnisk norske eller ikke?

 

Bakke, Pål.

Journalist i TV 2

 

En mann i 30-årene ble i oktober 2015 pågrepet og siktet for voldtekt av en ung kvinne i Førde en mandag for en uke siden. Voldtekten skal ha skjedd mellom klokken 20 og 22 om kvelden, og politiet ønsker tips om observasjoner rundt dette tidspunktet, sier politioverbetjent Linda Åmelfot. Vi kan ikke si så mye om omstendighetene rundt voldtekten av hensyn til etterforskingen, sier Åmelfot. Et område i et boligstrøk i Førde er tirsdag ettermiddag blitt sperret av og det foretas tekniske undersøkelser. Politiet ber publikum om tips i saken.

 

Kommentar: Ikke med et ord blir det nevnt at gjerningsmannen er norsk statsborger med afrikansk opprinnelse. Hvorfor?

 

Barth-Heyerdahl, Lars

TV 2

 

Mann knivstukket på bensinstasjon i oktober 2014. Politipatrulje ble vitne til deler av opptrinnet i Mjøndalen natt til tirsdag.

 

Den skadde personen er fraktet til sykehus, mens en mistenkt gjerningsmann er pågrepet. Mannen som ble stukket, fikk skader i brystet. Han skal ikke være livstruende skadd. Hendelsen skjedde rett utenfor en døgnåpen bensinstasjon i Mjøndalen i Buskerud klokken 04.40. Betjeningen ble vitne til det som skjedde. En politipatrulje var tilfeldigvis rett i nærheten. Politiet observerte delvis det som skjedde, men måtte ta hånd om fornærmede så gjerningsmannen kom seg unna, men han ble tatt rett etterpå.

 

Men var gjerningsmannen etnisk norsk?

 

Berglund, Eirik Linaker.

Journalist i Verdens Gang.

 

I oktober 2015 skriver journalisten en omfattende artikkel om Syria-flyktningene i Norge - over fire millioner mennesker har flyktet fra Syria. Hver uke ankommer hundrevis av nye syrere til Norge - her er historiene deres. Det legges vekt på hva flyktningene har gått igjennom for å komme til Norge og hva de forventer seg av en fremtid i Norge.

 

Bernhus, Rune

Romerikes Blad

 

I august 2014 kunne en lese blant annet følgende: Stukket med sverd i bryllup i Skedsmo En bryllupsfest på Skedsmo gikk helt galt søndag kveld. To personer ble stukket med det som skal være et samuraisverd. Klokken 19.15 søndag kveld fikk vi melding om at det var slåssing mellom en gruppe mennesker. Det var en bryllupsfest hvor to menn hadde skader etter kniv eller sverd, sier operasjonsleder Jon Andorsen i Romerikes politidistrikt. Begge mennene er i 30-årene, og den ene av dem ble brakt til Akershus universitetssykehus for stikkskader i armen. Den andre skal ha blitt lappet opp på stedet etter rifter på kroppen. Politiet har ingen opplysninger akkurat nå på hvorfor det var et sverd i bryllupet, opplyser Andorsen.

 

Det er vel ingen grunn til å tro at det var etniske nordmenn som nå har tatt i bruk samuraisverd – kniv er vel mer anvendelig. Han har ikke besvart mail vedrørende etnisitet på de skadde.

 

Bjellaanes, Ole Kristian

Nyhetsredaktør i NTB

 

NTB har i lang tid og i hvert fall siden 2001 vært svært tilbakeholdne med å bruke «terrorist» om både individer og om grupper, sier nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB i juni 2015.

Likevel har NTB flere ganger omtalt den somaliske islamistbevegelsen Al-Shabaab som en terrorgruppe. Nyhetsbyrået omtaler også Al-Qaida i Nord-Afrika og den syriske Al-Qaida-gruppen Nusrafronten som terrorister. Også Krekars eget nettverk, «Rawt», har NTB omtalt som en terrorgruppe. Men ikke IS.

 

Bjerke, Anne Melsom

NRK

I august 2014 kan en lese blant annet følgende, forfattet av journalist Anne Melsom Bjerke: Mann skadet etter knivstikking. En mann i 30-årene er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i Tønsberg i natt. Da politiet kom fram til stedet møtte de flere personer. Én person var skadet og ble tatt hånd om av ambulansepersonellet og kjørt til sykehuset i Vestfold. Operasjonsleder Anne Meyer sier til NRK.no at de pågrep en mann i 20-årene, som også var på stedet.

 

Det som ikke blir nevnt er at dette er utlendinger. Det må da være viktigere enn om vedkommende var i 20-årene eller 30-årene.

 

Bleikelia, Mats.

BT

 

I desember skrier han blant annet følgende: Høyre og Frp vil ta et skippertak for å få ned soningskøen, og legger opp til storutbygging av Bergen fengsel. Det vil i så fall bety hele 38 prosent flere innsatte. Pr. i dag huser Bergen fengsel 262 lovbrytere fordelt på seks forskjellige avdelinger.

 

Ikke med et ord eller en antydning forteller han leserne at utbyggingen av fengslene er forårsaket av innvandringen og tilreisende kriminelle innvandrere.

 

Bleness, Carsten

Sjefredaktør Hamar Arbeiderblad

 

Det grufulle terrorangrepet i Paris i november 2015 har rystet oss alle. Terroristene vil det åpne, multietniske, demokratiske samfunn til livs. De ønsker dessuten å skape en forestilling om at vestlige verdier er i kamp med islam. De bør ikke lykkes. Dette må være grunnpilarer vi ikke oppgir når vi velger hvordan vi skal slå tilbake mot terroren. Vi skal ha kalde hjerner, men beholde våre varme hjerter.

 

Kommentar: Mener virkelig HA at islam ikke er i krig med vestlige verdier? Det har de vært lenge, og det har ikke bare med IS eller andre terroristorganisasjoner å gjøre. Hvordan er det egentlig med religionsfrihet, ytringsfrihet, pressefrihet og politisk frihet i muslimske land? Hvordan er det egentlig for kvinner, homofile og religiøse minoriteter å leve i muslimske land? Har den som skriver slikt vås noe som helst peiling på hva som skjer i verden, eller sitter vedkommende med sine ideologiske briller og drømmer opp en verden som ikke finnes?

 

Borud, Håkon.

Nyhetsredaktør i Aftenposten

 

Nyhetsredaktør Håkon Borud reagerer i august 2015 på ytringene mot de muslimske kildene i Aftenpostens artikler.  Vi vil vurdere å varsle politiet. Uttalelsene er i hvert fall forferdelige, sier Borud. Aftenposten loggfører trusler om vold mot kilder. De mest alvorlige tilfellene blir diskutert med politiet, ifølge Borud.

 

Hva med Boruds eget hat og rasisme mot den etniske norske befolkning?

 

Brandvold, Åse.

Journalist og forfatter.

 

I nabolaget mitt på Tøyen ønsker vi flyktningene velkommen. I en drøy måned nå (oktober 2015) har frivillige stått på døgnet rundt. Jeg går natteravn i området og har sett den fine stemningen og de sterke båndene som oppstår mellom nyankomne flyktninger og ildsjelene som tar imot dem. Det er Norge på sitt beste: dugnadsånd, solidaritet og gjestfrihet. Jeg mener vi må hjelpe flyktningene der de er. Nå er de her hos oss. Regjeringens strategi med fortsatt satsing på tvangsretur, løser ikke flyktningkrisa. Den bidrar til å forsterke den. De som blir returnert til Afghanistan vil legge ut på flukt igjen. Mange av dem vil komme tilbake igjen til oss. La oss ønske dem velkommen.

 

Kommentar: Åse Brandvold er journalist i avisa Klassekampen og forfatter av boka «En flukt som aldri tar slutt. 43 afghanske asylhistorier.». Den afghanske hæren og politiet skriker etter menn som kan holde orden i landet, samtidig gir Europa asyl til de samme unge tjenestedyktige mennene som skulle ha forsvart landet sitt. Send alle umiddelbart tilbake til det afghanske forsvaret og polititjeneste.

 

Brustad, Line

Journalist i Dagbladet

 

«Gjerningsmannen, som utseendemessig beskrives som en «gammeldags, engelsk dørvakt», er ikledd svarte bukser og en mørk lang frakk på politiets bilder», skriver Dagbladet i en artikkel i oktober 2015. Det de derimot ikke opplyser om i artikkelen er at gjerningsmannen av politiet blir omtalt som en svart mann i 30 til 40 års alderen med barbert hode. I tillegg har Dagbladet sensurert bort ansiktet til voldtektsmannen i videoen som ligger åpent på britiske nyhetssider. Artikkelen er skrevet av Line Brustad og Knut-Erik Lindblad.

 

Christophersen, Rune

Journalist i Bergens Tidende

 

Fra minnesiden til Margaret Molland Sanden i november 2015: Det har i dei siste dagane vore ein kampanje frå Sogn Avis (Hanne Stedje) og Bergens Tidende (Rune Christophersen og Gerd Tjeldflåt) for å få denne sida stengd ned. Takk vere masserapportering av sida for påståtte brot på Facebook sine retningsliner, så vart sida i går stengd ned. I går kveld kunne dei same media triumferande fortelja at nettsida var borte. Gleda deira vart likevel kortvarig: Det er ingenting «rasistisk» eller «høgreekstremt» med denne nettsida. Heller ikkje er det noko anna som bryt med Facebook sine retningsliner. No er det jamvel offisielt frå Facebook. Margaret ble drept for to år siden av en ulovlig asylsøker fra Sør-Sudan.

 

Egeland, John Olav .

Kommentator i Dagbladet .

 

Den norske identiteten har tatt opp i seg et kulturelt og religiøst mangfold. Ulikhet er en ressurs. Dette er kongens tale skriver han i oktober 2015. Kongefamilien vil markere at den står bak en ny og mer moderne forståelse av hva som er norsk. Den norske identiteten favner over en regnbue av tro og livssyn. Kongens standpunkt har en tydelig brodd mot folk som har stivnet i fremmedfrykt eller utvendig nasjonalisme. De som har en trang definisjon av hva Norge er, eller hva som er norsk, kan ikke påberope seg «konge og fedreland». Det er nye tider nå. Også på Slottet.

Kommentar: Folk som hyller multikultur, men ikke selv bor i multikulturelle områder og tar del i det de sier er så fint, skal man aldri lytte til. De aner ikke hva de snakker om.

 

Eriksen, Nicolai

Journalist i Dagbladet

 

En mann er i desember 2015 pågrepet etter en knivstikking på Grønland i Oslo, melder Oslo politidistrikt. En person er fraktet til Oslo universitetssykehus Ullevål med ambulanse. Skadeomfanget er ukjent, men personen skal ikke være kritisk skadd.

Mannen meldte selv at han var knivstukket i brystet. Da vi kom til stedet, kom vi over en person som nå er pågrepet, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

 

Kommentar: Ikke med et ord blir det nevnt at de involverte er innvandrere.

 

Gillesvik, Kjetil

Journalist i Bergens Tidende

 

Folket sier ja til asylmottak i eget nabolag, fersk BT-måling viser at 45 prosent av oss er positive til å få asylmottak der vi bor skriver Kjetil Gillesvik i november 2015. Jeg synes dette er veldig positive tall. Kun et mindretall er negative, og det er jo de fordi de får dårlig informasjon. Det er jo folk som kommer. De er mennesker, sier Karin Andersen, innvandringspolitisk talskvinne for SV. Meningsmålingen som Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende viser at 45 prosent er positive til et mottak i eget nærområde, 31 prosent svarer at de verken føler det ene eller det andre, 20 prosent er negative mens tre prosent sier de ikke er sikker.

 

Gjerstad, Synnøve

Journalist i TV 2

 

En mann i 30-årene ble i oktober 2015 pågrepet og siktet for voldtekt av en ung kvinne i Førde en mandag for en uke siden. Voldtekten skal ha skjedd mellom klokken 20 og 22 om kvelden, og politiet ønsker tips om observasjoner rundt dette tidspunktet, sier politioverbetjent Linda Åmelfot. Vi kan ikke si så mye om omstendighetene rundt voldtekten av hensyn til etterforskingen, sier Åmelfot. Et område i et boligstrøk i Førde er tirsdag ettermiddag blitt sperret av og det foretas tekniske undersøkelser. Politiet ber publikum om tips i saken.

 

Kommentar: Ikke med et ord blir det nevnt at gjerningsmannen er norsk statsborger med afrikansk opprinnelse. Hvorfor?

 

Hagen, Knut-Øyvind

Journalist i NRK

 

I november 2015 skriver han om syriske «Karim» (16): Setningene hans flyter i en jevn strøm, i en tenåringsstemmes toner, men med en melankolsk melodi. Svarene han gir må gjennom hans kurdiske tolk, men blikket hans trenger ingen oversetter – de brune, varme øynene taler sitt eget universelle språk. Åkershagen transittmottak for enslige mindreårige asylsøkere (i alderen 15-18) er stedet som samtalen finner sted, hvor «Karim» er en av 80 enslige mindreårige asylsøkere som venter på å få sin fremtidsskjebne bestemt.

 

Haugen, Per Kristian

Kommentator i Aftenposten

 

Noen regjeringer i Europa mener at terroren i Paris er et ekstra argument for å si nei til flyktninger og asylsøkere. Det er ynkelig å fraskrive seg et felles ansvar på den måten mener Per Kristian Haugen kommentator i Aftenposten i november 2015

Noen timer etter terrorangrepene i Paris kom også Polens påtroppende Europa-minister på banen med en reaksjon. Men i motsetning til de fleste andre var han ikke opptatt av å formidle sorg og medfølelse.

Nei, Konrad Szymanski fant tiden inne for å levere et kontroversielt politisk budskap: Etter terroren er det "ingen politisk mulighet" for at Polen kan ta imot sin kvote av flyktninger fordelt gjennom EU. Det kan jo være både IS-tilhengere og andre uønskede elementer blant dem.

 

Kommentar: Han svartmaler Polen og polske myndigheter, og han svartmaler Victor Orban for å stå opp for det han tror på. Polen er et selvstendig land og burde ikke bli truet til å importere en masse mennesker de ikke vil ha. Det samme gjelder Ungarn og statsminister Orban. En modig og standhaftig politiker. Og Orbans påstander om at terrorister utnytter immigrasjonsbølgen har allerede vist seg å stemme. Forøvrig har jo asyllovene (som er gull for den stadig voksende asylindustrien) såpass runde regler at trolig 80 % av klodens befolkning vil ha rett på asyl i Europa.

 

Henriksen, Magne

Nyhetsredaktør i avisa Vårt Land

 

Tirsdag 1. oktober 2015 var det 25 personer/familier i Finnmark som åpner sine hjem for flyktninger. Onsdag var tallet oppe i 30. Finnmark er tredje best i landet på å slå et slag for dem som trenger en trygg havn. Vi er veldig rørt over hvordan det norske folk nå stiller opp i en vanskelig situasjon for mange mennesker som kommer hit. Det viser et veldig engasjement, og det er godt å oppleve. Det sier Magne Henriksen. Han er nyhetsredaktør i avisa Vårt Land, som sammen med bidra.no og kommunion.no står bak nettstedet tilfluktshjem.no.

 

Hopperstad, Morten S

Journalist i VG

 

To menn er i oktober 2015 siktet for voldtekt av en mindreårig jente. Den 15 år gamle jenta skal ha møtt mennene i området rundt Oslo S 3. september i år. Mennene skal deretter ha tatt med seg jenta til en leilighet. De to voldtektssiktede mennene er i 20-årene og i slutten av 40-årene. Det er en alvorlig sak. Det som gjør saken ekstra stygg, er at jenta var ruset. Vi er på jakt etter en tredje mann, men vi er ikke sikre på vedkommendes identitet, opplyser politiadvokat Christian Hatlo.

Kommentar: Ikke med et ord opplyser journalisten at gjerningsmennene er innvandrer. Det virker som han tror alderen er svært interessant for leserne.

 

Jakobsen, Stig

Redaktør i Itromsø

 

Pressens Faglige Utvalg (PFU) møttes i desember 2015 for å diskutere saken mellom Itromsø og Human Rights Service. Redaktøren i avisa, Stig Jakobsen, gikk veldig hardt ut mot den politiske stiftelsen Human Rights Service (HRS). Grunnlaget var stiftelsens innvandringskritiske synspunkter. I lederartikkelen, som har tittelen «Arven etter Behring Breivik», heter det blant annet følgende: «De representerer på ingen måte det norske folk. Hadde de vært født 75 år tidligere, ville et slikt politisk ståsted gjort at de var i Nasjonal Samling og støttet nazistenes okkupasjon av Norge. At de med årene har byttet ut «jøder» med «muslimer» som fiendebilde, er det eneste nye. Og hvis du lurte på hva det norske folket mente om Nasjonal Samling, skal du vite at mesteparten av medlemmene ble fengslet etter krigen, noen sågar skutt.»

 

Johansen, Jahn Otto.

Journalist, forfatter og mediepersonlighet.

 

De perspektiver med kommende kriser betyr ikke at vi ikke skal ta den europeiske flyktningkrisen alvorlig, men Europa går ikke til grunne på grunn av den.

Da jeg for ett år siden (22. september 2014) hadde et innlegg på Verdidebatt.no med overskriften «Farvel til multikultur», fikk jeg et usedvanlig stort antall visninger.

Jeg ble den gang riktig nok misforstått av enkelte som trodde jeg var kommet på parti med Hege Storhaug og Human Rights Service, hvilket absolutt ikke var eller er tilfelle. I dag som den gang distanserer jeg meg fullstendig fra denne gruppen som merkelig nok fikk millionstøtte fra Oslo Kommune, takket være Frp. Det er det nå åpenbart slutt på, og bra er det. For meg representerer denne gruppen en antihumanistisk og i dypeste forstand ukristelig holdning. De har ikke skjønt hvorfor Jesus la så stor vekt på historien om den barmhjertige samaritan.

Det som opptok meg den gang og fortsatt gjør det, er at vår flyktningpolitikk på mange måter har vært mislykket. Vi har ikke i tilstrekkelig grad fått flyktningene i arbeid, og altfor mange har ikke lært seg norsk. Flyktninger kan ikke leve på det uvisse i lange tider i mottak uten at dette får meget uheldige virkninger. Uten arbeid blir de aldri integrert i det norske samfunn. (September 2015).

 

Kommentar: Vi snakker følgelig ikke om syrere. Vi snakker følgelig ikke om flyktninger. Vi snakker ikke om en krise - det som skjer i Syria er det normale som skjer i den arabiske og muslimske verden - dette er normen - ingenting utenom det vanlige. Det at muslimer dreper muslimer er normen - det kan skje alle steder også samlingssteder som moskeer. Slik har det vært i den arabiske verden gjennom årtider. Det er ikke noe nytt i dette, slik har det vært siden islam.

 

Johnsen, Nilas.

Journalist i Verdens Gang.

 

I oktober 2015 skriver journalisten en omfattende artikkel om Syria-flyktningene i Norge - over fire millioner mennesker har flyktet fra Syria. Hver uke ankommer hundrevis av nye syrere til Norge - her er historiene deres. Det legges vekt på hva flyktningene har gått igjennom for å komme til Norge og hva de forventer seg av en fremtid i Norge.

 

Johnsrud, Nina

Dagsavisen.

 

I september 2015 skriver hun følgende: Lav bostandard, mye slitasje, fukt og få enerom. Forholdene på mange norske asylmottak kan gi fysiske og psykiske helseproblemer. Spesielt utsatt er barn.

Det viser den nye forskningsrapporten «Bokvalitet på norske asylmottak». Rapporten er laget av SINTEF Byggforsk og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Den er basert på studier i sju utvalgte mottak – og viser også til resultater fra en spørreundersøkelser i de 83 andre mottakene.

 

Kommentar: Nina Johnsrud har for vane å forherlige innvandring og islamisering av landet.

 

Kagge, Gunnar.

Aftenposten-journalist.

 

Flyktningkriser er ikke noe nytt. Situasjonen i Europa sommeren og høsten 1945 var adskillig vanskeligere enn dagens strøm av migranter mener Gunnar Kagge i oktober 2015. Bare i Tyskland var det ni millioner mennesker som måtte hjelpes hjem. I hele Europa var minst dobbelt så mange på flukt. De aller fleste var i totalt utbombede områder, der også de fastboende slet med å finne mat, vann og tak over hodet.

 

Kommentar: Forskjellen er at det i 1940-årene var folk med tilnærmet lik kultur som dro til de landene de emigrerte til. Det var ikke som nå at en stor andel folk som reiser under falsk flagg og heller ikke en stor andel som har null interesse og intrigere seg selv i sin nye hverdag, men tvert imot forventer at alle andre til plasser seg dem. Vi har en større krise nå. Nå er det muslimer som kommer i titusentall hver dag inn i Europa, og ingen vet heller i hvor mange år framover det vil fortsette slik. I 1945 var det mennesker med lik kultur og religion som i stor grad flyttet hjem igjen. Yt din plikt, krev din rett, var slagordet da. Nå er det nok å kreve...........

 

Kirkebøen, Stein Erik

Journalist i Aftenposten.

 

Diskusjonen har gått frisk etter at forfatter Halvor Fosli i oktober 2015 ga ut debattboken Fremmed i eget land - samtaler med den tause majoritet. Han har intervjuet 20 personer av norsk opprinnelse, som forteller om livet i Groruddalen.

I en artikkel samme måned presenterer journalisten tre personer som mener at det multikulturelle miljøet i Groruddalen er en berikelse for både land og folk.

 

Kruhaug, Nils Inge.

Journalist i NTB

 

NTB har flere ganger omtalt den somaliske islamistbevegelsen Al-Shabaab som en terrorgruppe. Nyhetsbyrået omtaler også Al-Qaida i Nord-Afrika og den syriske Al-Qaida-gruppen Nusrafronten som terrorister. Også Krekars eget nettverk, «Rawt», har NTB omtalt som en terrorgruppe. Men ikke IS.

Journalist Nils Inge Kruhaug er i juni 2015 svært konsekvent i sin omtale av IS som en opprørsgruppe, ikke en terrorgruppe.

 

Lindblad, Knut-Eirik.

Journalist i Dagbladet

 

«Gjerningsmannen, som utseendemessig beskrives som en «gammeldags, engelsk dørvakt», er ikledd svarte bukser og en mørk lang frakk på politiets bilder», skriver Dagbladet i en artikkel i oktober 2015. Det de derimot ikke opplyser om i artikkelen er at gjerningsmannen av politiet blir omtalt som en svart mann i 30 til 40 års alderen med barbert hode. I tillegg har Dagbladet sensurert bort ansiktet til voldtektsmannen i videoen som ligger åpent på britiske nyhetssider. Artikkelen er skrevet av Line Brustad og Knut-Eirik Lindblad.

 

Lien, Kyrre. Dokumentarist

I halvannet år har Kyrre Lien reist rundt og portrettert nettdebattanter. Flere titalls tusen kommentarer har blitt gjennomlest for å finne frem til de 15 nettkrigerne han har portrettert. Han har portrettert noen av de mest aktive nettdebattantene i Norge gjennom et prosjekt støttet av Fritt Ord.

 

Kommentar: Han skriver at ”Utvalget har også forsøkt å være representativt for de menneskene som debatterer”. Er det ikke da merkelig at han i hovedsak henger ut de som er mot innvandring og islamisering? Dette er det vanlige venstreekstreme tøvet fra norske journalister. Bare det at prosjektet er støttet av det såkalte Fritt Ord burde få noen alarmklokker til å ringe hos fornuftige mennesker.

 

Lund, Joacim

Kommentator i Aftenposten

 

I en kommentar 12. november 2015 kritiserer Aftenpostens debattredaktør, Erik Tornes, Elisabeth Norheims sjikanøse debattform. I samme avis har Joacim Lund en kommentar med tittelen «Hege Storhaug kan si hva hun vil». Første inntrykk er at han gir et storsinnet forsvar for Storhaugs ytringsfrihet, ved å kritisere den muslimske organisasjonen som fikk Storhaug fjernet fra Facebook. Men nei, Lund ønsker primært å klargjøre at han, i motsetning til Storhaug, har de riktige meningene. Han bruker et nedlatende og småsjofelt språk: «Hun får hauger av likes hver gang hun lirer av seg skit». «Du kan skrike ditt visvas». Altså, sjikane fremfor saklig argumentasjon.

 

Løkeland-Stai, Espen

Nyhetsredaktør i Dagsavisen

 

«Hvis du er heldig nok til å ha levd i Paris som ung, så vil det følge deg så lenge du lever, for Paris er en fest for livet».

Men en fredag kveld oi november fikk festen en brutal slutt. I en serie koordinerte angrep spredte terrorister død flere steder i byen. Ekstremistene i Den Islamske stat har tatt på seg ansvaret for terroren, den mest dødelige mot Frankrike siden andre verdenskrig. Minst 129 personer er døde. Flere hundre er såret. Det er ikke til å holde ut. Det finnes dessverre nok av krefter som vil forsøke å utnytte dette. Som ønsker å gjøre dette til et spørsmål om religion eller innvandring. Som vil rope på en politikk for økt polarisering, økt hat mot muslimer og innvandrere. Om kort tid skal det være regionalvalg i Frankrike, der kan Marine Le Pen og hennes ekstreme høyreparti Front National befeste framgangen de har hatt. Det bør ikke skje

 

Madsen, Per Anders

Redaktør i Aftenposten

 

Dugnaden for flyktninger begynner nå, still opp for en flyktning. Integreringen vil gå raskere og bedre dersom alle disse menneskene blir aktivisert. De kan ikke sitte passivt og vente. Asylsøkere har selv et ansvar for at de lærer språk, kommer seg ut, knytter kontakter og lærer et nytt samfunn å kjenne. Men jobben blir mye, mye enklere med drahjelp fra sivilsamfunnet. I dette arbeidet er frivillig innsats selve motoren - som flyktningguide, som tolker, med fritidsaktiviteter. I våres tok åtte humanitære organisasjoner til orde for en dugnad for flyktninger. Det magiske tallet var 10.000 i løpet av to år. Det har kommet tre ganger så mange. Dugnaden begynner nå i desember 2015.

 

Meldalen, Sindre Granly.

Dagbladet.

 

Politiet har anholdt seks personer etter knivstikking og slåssing i en leilighet i Maridalsveien i Oslo i oktober 2014. «Kl. 08.33 fikk vi melding om et slagsmål i en leilighet. Vi kom dit raskt sammen med ambulanse, og tok oss inn i en leilighet hvor en person var skadet. Mens patruljen var der kom de over en knivstikking. To personer ble da anholdt, mens den skadde fikk førstehjelp» sier Ola Krokan, operasjonsleder i Oslo politidistrikt. De to skadde er kjørt til sykehus. Etter at politiet hadde snakket med vitner ble ytterligere fire personer anholdt, slik at det ble totalt seks. Alle de involverte er norske statsborgere, opplyser operasjonslederen.

 

Norske statsborgere? Det kan vel være så mangt. Når journalister bruker betegnelsen norske statsborgere, så er det innvandrere.

 

Mørseth, Tor Olav

Sjefredaktør i Adresseavisen

 

I en leder mandag 21. september 2015 skriver han at flyktningkrisen setter oss alle på prøve:

Før året er omme vil inntil 20.000 asylsøkere be om opphold i Norge. Disse kommer i tillegg til de 8000 kvoteflyktningene vi skal ta imot over tre år. For å bidra til integreringen av stadig nye flyktninger, må flest mulig stille opp i den store samfunnsdugnaden.

 

Kommentar: Vi snakker følgelig ikke om syrere. Vi snakker følgelig ikke om flyktninger. Vi snakker ikke om en krise - det som skjer i Syria er det normale som skjer i den arabiske og muslimske verden - dette er normen - ingenting utenom det vanlige.

 

Nilsen, Petter Moen.

Journalist i NRK

 

I oktober 2015 skriver han: De sju søstrene fra Namsos har fått endelig avslag fra Høyesterett. – Alle synes det er fryktelig skuffende, sier støttegruppen. Familien som etter flere år i Namsos ble sendt ut av landet, befinner seg nå i Jordan. Fredag mottok de nyheten om at saken ikke vil behandles i Høyesterett. Vi er lei oss alle sammen. Alle synes det er fryktelig skuffende, sier Liv Aalberg i familiens støttegruppe i Namsos til NRK. En av grunnene til at familien ble kastet ut av Norge er at familien har bodd her lenge uten oppholdstillatelse. I tillegg oppga faren uriktige opplysninger da han først kom til landet. Han sa at han var statsløs palestiner, men i virkeligheten var han fra Jordan.

 

Norstrøm, Guri

NRKs korrespondent i Berlin

 

Ikke så velkomne lenger? Tyskland fikk rehabilitert sitt historiske image da landet tok lederrollen i flyktningkrisen tidligere høsten 2015. Men, hvor mye av velkomstkulturen er igjen nå?

Mens noen smilte, klappet og viste seierstegn, ble andre rørt over mottakelsen de fikk i München i september. «Fram til i sommer var de takknemlige for å være her. De spurte hvor er politistasjonen, hvor er offentlige bygninger og hvor har dere tenkt å sende oss til? Nå, derimot, er det mange asylsøkere som tror de selv kan velge hvor de skal bo. De protesterer fordi de ikke liker overnattingsstedet de har fått. Og de lager problemer fordi de ikke liker maten vi gir dem».

Nei da, det er ikke en talsperson for den innvandringskritiske gruppa Pegida som snakker. Det er innenriksminister Thomas de Maizière fra Merkels eget parti CDU som blir intervjuet av en tv-kanal i oktober 2015.

Her i Berlin er det mange som er positive til asylsøkerne. De månedene jeg har vært her, har jeg laget reportasjer om initiativet «Flyktninger velkommen» som ble startet her i Berlin og som nå har spredd seg over hele verden. Og om universitetet som spesialiserer seg på å gi utdanning til dem som venter på å få oppholdstillatelse.

 

Nærum, Anna Rydland

TV 2

 

I mai 2015 skriver hun om en mann som ble ranet mens han var på jobb i Skien sentrum. Den maskerte raneren hadde balltre og slo innehaveren i hodet. Han greide å rive av ham masken, forteller et vitne. Gjerningsmannen var maskert, høy og kraftig, forteller politiet i Telemark. Men det hun ikke nevner er at politiet beskriver mannen som etnisk afrikansk.

 

Oldeide, Adalheidur Audardottir

NRK

 

I desember 2014 skriver hun blant annet: Norske fengsel er så fulle at mange slepp varetektsfengsling, eller slepp ut av fengsel for tidlig for å gi plass til andre fangar. No vil regjeringa auka talet på fengselsplassar kraftig. I ei stortingsmelding i dag føreslår regjeringa å auka talet på fengselsplassar i Noreg med 560 plassar. Det er behov for 2.000 nye fengselsplassar her i landet før 2040, og for å få bukt med soningskøen trengst fire nye fengslar, seier justisminister Anders Anundsen (Frp). I tillegg kan det bli aktuelt utvide kapasiteten betydeleg innanfor noverande murar, seier Anundsen.

 

Her får man inntrykk av at etniske nordmenn har blitt mer kriminelle og sprenger nå fengsler som det var mer enn nok av tidligere. Dette er å føre leserne bak lyset – det hele er jo så enkelt at det er innvandrere og kriminelle tilreisende som er problemet. Men venstreekstreme såkalte journalister syns visst nok ikke det er interessant. Selv ikke noksagtpartiet FrP forteller velgerne om dette.

 

Omdal, Sven Egil.

Ansatt i Stavanger Aftenblad.

 

I oktober 2015 skriver han blant annet: Et lite stykke Norge er gått tapt til pakistanere og kurdere, somaliere og afghanere. Passer vi ikke på, og lytter til Halvor Fosli, kommer vi til å miste resten også. Halvor Fosli, for dem som ikke kjenner ham, er magister i sosiologi, forfatter, forlegger og en sentral person i den interessegruppen for sinte, hvite menn med kraftig selvbilde som kaller seg - eller kalles - Facebook-høgre. Av målformen kan man ane at ingen av dem er født og oppvokst i Groruddalen.

Likevel er det dit Halvor Fosli har dratt for å «lære», som han kaller det. Først og fremst vil han lære hvordan det går når det blir for mange utlendinger her i landet. Han dro ikke tomhendt. I ryggsekken, som jeg innbiller meg må ha vært en god, gammel rypesekk med norsk flagg stikkende opp av sidelommen, hadde han med seg en klar oppfatning av dem som engang befolket dalen: «Nordmenn er gjerne sindige, de er forsiktige med store ord. De vil i det lengste tro at ting går seg til, at folk er gode på bunnen, og at alle trenger tid til å finne seg til rette».

 

Quist, Christina.

Journalist i Verdens Gang.

 

I oktober 2015 skriver journalisten en omfattende artikkel om Syria-flyktningene i Norge - over fire millioner mennesker har flyktet fra Syria. Hver uke ankommer hundrevis av nye syrere til Norge - her er historiene deres. Det legges vekt på hva flyktningene har gått igjennom for å komme til Norge og hva de forventer seg av en fremtid i Norge.

 

Røssum, Eystein

BT

 

I desember 2015 presentere blant annet vedkommende en liste: Asylbarna Norge sendte ut. De bodde i Norge i over fire år. Regjeringen sa at disse barna skulle flyttes bakover i returkøen. I 2014 ble de likevel hentet av politiet og sendt ut av landet. De var et tall: 76. Så mange barn, med fire år eller mer bak seg i Norge, ble sendt ut med tvang fra januar til oktober i år, ifølge politiet. BT har forsøkt å kartlegge hvem disse barna er. Vi har kontaktet støttegrupper, ressurspersoner i lokalsamfunn, organisasjoner, asylmottak, lokalaviser og en rekke andre kilder i landets fylker for å få klarhet i identiteten. De 48 vi presenterer med navn og bilde, er de vi har fått bekreftet identiteten til og har fått samtykke til å publisere.

 

Kommentar: Hva er motivet for å presentere en slik liste, annet enn å få gitt uttrykk for sine forkvaklede, venstreekstreme politisk holdninger. Det kan ikke være slik at de som har oppholdt seg lengst ulovlig her i landet skal premieres.

 

Sandvik, Hilde

Kultur- og debattredaktør i BT.

 

I november 2015 kan hun fortelle følgende: «Brenn det flatt med faenskapen inni», skreiv ein mann frå Farsund då det byrja å brenne på asylmottak i Hemsedal. Eg veit kven han er. Eg har til og med telefonnummeret hans, og eg har sett garden han han bur på. Det ser nokså glissent ut kring huset hans, syner flyfoto på gulesider. Eg ringde han for å spørje om det var hans twitterprofil. Dét var det. «Kvifor skriv du at ein skal brenne ned med faenskapen inni?» spurte eg. «For eg er slik», sa han. Eg skulle gjerne ha spurt kva han meiner med det, men då hadde han lagt på. Han var alt i gapestokken eg hadde laga for han.

 

Severinsen, Jan Eskil.

Nyhetsleder og journalist i Avisa Nordland.

 

«Kampanjejournalistikk er ikke noe nytt. Det er heller ikke nødvendigvis problematisk at flyktninger får lov å gjengi sine historier. Men de fleste vil være enige i at det er en fordel at journalister ikke videreformidler løgn og usannheter.» Slik konkluderer journalist, forfatter og samfunnsdebattant, Lars Akerhaug, sin analyse av medienes dekning av flyktningkrisen, på oppdrag fra fagbladet Journalisten. Er det frykten for å bli sett på som politisk ukorrekt som gjør at journalister stryker de kritiske spørsmålene fra blokka i møtet med flyktningene? Bildet av tre år gamle Aylan gjorde noe med oss alle. De som ikke lot seg bevege av det, har et empatinivå på linje med 22. juli-terroristen. Betyr det samtidig at journalister skal fritas fra å følge de samme prinsippene i saker som omhandler Syria-flyktninger? Jeg håper virkelig ikke det. Det skal ikke store gnisten til.

 

Sigurjonsdottir, Sol

Journalist i Aftenposten.

 

Diskusjonen har gått frisk etter at forfatter Halvor Fosli i oktober 2015 ga ut debattboken Fremmed i eget land - samtaler med den tause majoritet. Han har intervjuet 20 personer av norsk opprinnelse, som forteller om livet i Groruddalen.

I en artikkel samme måned presenterer journalisten tre personer som mener at det multikulturelle miljøet i Groruddalen er en berikelse for både land og folk.

 

Skullerud, Kristian

Sjefredaktør i avisa Gudbransdølen Dagningens (GDs)

 

«Det har vært ei skammens uke i Gudbrandsdalen», konstaterer avisa Gudbransdølen Dagningens (GDs) sjefredaktør Kristian Skullerud i en kommentar i oktober 2015. Bakgrunnen er en rekke sjokkerende hendelser i kommunene Vågå og Sel: Da barn, foreldre og ansatte møtte opp i Søre Grindstugu barnehage i Vågåmo en mandag morgen, fant de et stort hakekors malt på veien. Samtidig ble Vågås kommunalsjef varslet om at foreldre til barn i Vågås skoler og barnehager har kommet med det han betegner som rasistiske utspill på åpne Facebook-profiler. Enkelte av dem har også lenket til høyreekstreme sider.

 

Slettholm, Andreas.

Journalist i Aftenposten.

 

Aftenposten ser i 2015 på hvordan islam praktiseres i Norge gjennom en serie artikler. Journalistene Andreas Slettholm og Olga Stokke skriver disse artiklene som mer eller mindre promoterer innvandring og Islamisering av landet.

 

Solem, Lars Kristian.

Journalist i Dagens Næringsliv .

 

Budbiltopp kjørte millionbiler og donerte penger. Nå i oktober 2015 utpekes 33-åringen som en av hovedmennene i et kriminelt nettverk. Grytidlig en onsdag morgen i oktober 2015 innledet Kripos en større aksjon mot et miljø som har bygget seg opp innen renhold og transport. Mens tåka fortsatt lå lavt over Romerike, gikk politiet til aksjon mot bopelen til en 33-åring i 06.15-tiden. Mannen er av politiet utpekt som en av de sentrale skikkelsene i nettverket. I lokalavisen forteller han hvordan bygget seg opp fra svært lite, og nå kjører rundt i en bil til over en million kroner. I dag disponerer bedriftseieren en luksus-SUV med salgspant på 1,3 millioner kroner registrert på ett av selskapene sine. Samme år som panten ble registrert, tapte selskapet en million kroner.

Kommentar: Ikke medet ord nevner journalisten at dette er en innvandrer. Hvorfor?

 

Solheim, Margrethe Håland.

Journalist i TV 2

 

To menn er i oktober 2015 varetektsfengslet, siktet for voldtekt av en 15-årig jente. De innrømmer samleie med jenta.

Politiet jakter på en tredje gjerningsmann etter en voldtekt som skal ha skjedd i en leilighet i Oslo 3. september i år. To menn er allerede siktet for voldtekten av en 15 år gammel jente. Både de to mennene og den fornærmede jenta sier det var tre menn involvert, så vi er sikre på at det er en til gjerningsmann, sier politiadvokat Christian Hatlo. Den 15 år gamle jenta skal ha rømt fra en barnevernsinstitusjon og traff mennene i området rundt Oslo S. Jenta skal ha vært svært ruset da overgrepene skjedde hjemme hos en av mennene. De to mennene, den ene i begynnelsen av 20-årene og den andre i slutten av 40-årene, ble forrige fredag varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i to uker.

 

Kommentar: Ikke med et ord opplyser journalisten at gjerningsmennene er innvandrer. Det virker som hun tror alderen er svært interessant for leserne.

 

Solheim, Simon

Journalist i NRK

 

To menn er varetektsfengslet og siktet for voldtekt av ei mindreårig jente i Oslo. 3. september 2015 kom en politipatrulje over ei forkommen jente i hovedstaden. Det viste seg at jenta, som er 15 år, skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av tre menn. Politiet har i en måned jobbet med å sirkle inn gjerningsmennene: Tirsdag og onsdag i forrige uke, 6. og 7. oktober 2015, aksjonerte politiet mot to menn og siktet dem for voldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år. Den ene som er siktet i saken er i begynnelsen av 20-årene, den andre i slutten av 40-årene. Politiet jobber med å finne ut hvem den tredje gjerningsmannen er, men har så langt ikke klart å identifisere vedkommende. Av hensyn til etterforskningen har ikke NRK omtalt saken før nå.

Kommentar: Men det NRK i vanlig stil ikke omtaler er at gjerningsmennene er innvandrere.

 

Stakkestad, Margaret

TV 2

 

I mai 2015 skriver hun om en mann som ble ranet mens han var på jobb i Skien sentrum. Den maskerte raneren hadde balltre og slo innehaveren i hodet. Han greide å rive av ham masken, forteller et vitne. Gjerningsmannen var maskert, høy og kraftig, forteller politiet i Telemark. Men det hun ikke nevner er at politiet beskriver mannen som etnisk afrikansk.

 

Stavrum, Gunnar

Sjefredaktør i Nettavisen

I debatten i Underhuset på TV 2 Nyhetskanalen i oktober 2015 hevder sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, at problemet ikke nødvendigvis er flyktningene, men et elendige og tungrodd integreringssystem. Få asylsøkerne raskt ut i arbeid er oppfordringen fra Stavrum. De som kommer er ressurssterke mennesker som har kommet seg fra Syria til Norge, men vi har et system som hindrer folk i komme seg ut i arbeid. Hvis vi er like dårlig på å integrere nyankomne innvandrere så vil 100.000 syrere koste 430 milliarder kroner i løpet livsløpet deres, sier Stavrum.

 

Kommentar: Hvilke ledige jobber er det Stavrum snakker om? Dette blir for dustete, jfr. DUSTEFORBUNDET på www.webkontor2.no

 

Stedje, Hanne

Journalist i Sogn Avis

 

Brukar framleis Margaret Molland Sanden sitt namn for å fremja høgrevridd politisk syn skriver hun i november 2015. Facebooksida har vekt sterke reaksjonar både før, men spesielt i tida etter toårsdagen for den tragiske hendinga på Holsbru, der Margaret Moland Sanden (19), bussjåfør Arve Kvernhaug (55) og Brahim Kohoya (53) vart frårøva livet av ein asylsøkjar frå Sør-Sudan.

Kommentar: Hun ønsker siden stengt fordi det var en innvandrer som utførte drapene.

 

Stokke, Olga

Journalist i Aftenposten

 

Aftenposten ser i 2015 på hvordan islam praktiseres i Norge gjennom en serie artikler. Journalistene Andreas Slettholm og Olga Stokke skriver disse artiklene som mer eller mindre promoterer innvandring og Islamisering av landet.

 

Strømsvåg, Kenneth

Journalist i Ifinnmark

 

Tirsdag 1. oktober 2015 var det 25 personer/familier i Finnmark som åpner sine hjem for flyktninger. Onsdag var tallet oppe i 30. Finnmark er tredje best i landet på å slå et slag for dem som trenger en trygg havn skriver Kenneth Strømsvåg.

 

Sunde, Inger.

Arbeider i NRK .

 

Tre filmer som i november 2015 ser på Norge gjennom øynene til polakker, au pairer og euroflyktninger kaster mørke skygger over både Norge og nordmenn. Gjennom en dokumentartrilogi som handler om å søke lykken i verdens rikeste land, har Inger Sunde undersøkt hvordan Norge tar imot de som kommer hit for å søke lykken. Historiene skaper dessverre grobunn for revidering av utsagnet «det er typisk norsk å være god», sier dokumentarfilmskaper Inger Sunde. Nordmenn har et godt omdømme i verden. Vi går for å være gode medmennesker som er rause og bryr oss. Som undersøkende journalist i Brennpunkt har ett av prosjektene mine de siste tre årene vært å finne ut hvem vi nordmenn egentlig er.

 

Sveen, Eirik Hind

Journalist i NRK

 

I november 2015 skriver han om Rinad (24): Da Rinad (24) kom alene fra Syria til Norge, bidro Wigdis og Håkon til at hun ble kjent med landet og språket. Det liker regjeringen, som sier at også du har et moralsk ansvar for at de som kommer. Rinad forlot det borgerkrigsherjede landet og ikke lenge etter kom hun til Hammerfest, alene. Men heldigvis kjente Rinad noen i Hammerfest. I Rypefjord noen kilometer utenfor sentrum hadde Rinads tante bodd siden slutten av 90-tallet. Rinad flyttet inn i leiligheten i rekkehuset. I motsetning til mange syrere som kommer til Norge, kom ikke Rinad som flyktning. Rinad ble født i Bulgaria og bodde der til hun var to år gammel.

 

Sørgjerd, Christian.

Journalist i Aftenposten.

 

Diskusjonen har gått frisk etter at forfatter Halvor Fosli i oktober 2015 ga ut debattboken Fremmed i eget land - samtaler med den tause majoritet. Han har intervjuet 20 personer av norsk opprinnelse, som forteller om livet i Groruddalen.

I en artikkel samme måned presenterer journalisten tre personer som mener at det multikulturelle miljøet i Groruddalen er en berikelse for både land og folk.

 

Tjeldflåt, Gerd

Journalist i Bergens Tidende

 

Fra minnesiden til Margaret Molland Sanden i november 2015: Det har i dei siste dagane vore ein kampanje frå Sogn Avis (Hanne Stedje) og Bergens Tidende (Rune Christophersen og Gerd Tjeldflåt) for å få denne sida stengd ned. Takk vere masserapportering av sida for påståtte brot på Facebook sine retningsliner, så vart sida i går stengd ned. I går kveld kunne dei same media triumferande fortelja at nettsida var borte. Gleda deira vart likevel kortvarig: Det er ingenting «rasistisk» eller «høgreekstremt» med denne nettsida. Heller ikkje er det noko anna som bryt med Facebook sine retningsliner. No er det jamvel offisielt frå Facebook. Margaret ble drept for to år siden av en ulovlig asylsøker fra Sør-Sudan.

 

Tornes, Erik.

Debattredaktør i Aftenposten.

 

Vebjørn Selbekk kan ikke ha fulgt særlig godt med dersom han mener Max Hermansen er bare en islamkritiker, mener Erik Tornes i oktober 2015. Etter ti år med karikaturdebatt er det overraskende at Vebjørn Selbekk ikke skiller mellom kritikk av religionen islam og muslimer som mennesker.

 

Kommentar: Hvorfor forlanger da muslimer stort sett at deres jenter ikke får lov til å kaste et blikk på en etnisk norsk gutt, og langt mindre ta kontakt, muslimer tåler kun pengene til fjolsene av noen etniske venstresosialister, som enda ikke forstår at muslimene utover det økonomiske, ikke vil ha noe med etniske norske borgere og gjøre. Utenom at de muslimske guttene kan ha de etniske norske jentene og leke seg med til de finne en muslimsk jente til dem.

 

Trana, Ole Kristian

Østlandets Blad, Ski

 

I desember 2014 skriver han blant annet: 17 år gamle innbruddstyver ble skremt av huseier. Søndag morgen klokken 07:00 våknet en huseier på Greverud i Oppegård av lyden av glass som knuste. To 17 år gamle gutter var på vei inn i boligen. Da huseier møtte guttene inne i huset ble de skremt og rømte fra stedet. Huseier ringte så til politiet som igjen ganske raskt pågrep guttene ikke langt fra huset de prøvde å komme seg inn i. – Dette er kjenninger av politiet. Den ene gutten er fra Oppegård, mens den andre er fra Oslo, sier operasjonsleder ved Follo politidistrikt, Karianne Knudsen.

 

Ikke et ord om etnisitet eller eventuell minoritetsbakgrunn – heller ikke fra politiet.

 

Vikøyr, Harald.

Journalist i Verdens Gang.

 

I oktober 2015 skriver journalisten en omfattende artikkel om Syria-flyktningene i Norge - over fire millioner mennesker har flyktet fra Syria. Hver uke ankommer hundrevis av nye syrere til Norge - her er historiene deres. Det legges vekt på hva flyktningene har gått igjennom for å komme til Norge og hva de forventer seg av en fremtid i Norge.

 

Walgermo, Alf Kjetil

Kulturredaktør i Vårt Land

 

Islam er blitt ein synleg faktor i den norske samfunnsdebatten. Men i romanar, dikt og noveller er muslimsk tru lite synleg. Når slår det om? Spør Alf Kjetil Walgermo i oktober 2015. Islam er blitt ein svært synleg faktor i den norske samfunnsdebatten, og mange nordmenn har i dag ei muslimsk tru. Difor er det overraskande at det ikkje finst fleire skjønnlitterære bøker som speglar denne samfunnsutviklinga. Truleg er det berre snakk om tid før det kjem fleire bøker der islam er ein naturleg og integrert del av handling, tematikkar eller språkbruk.

 

Yset, Simon Skjelbostad.

Journalist i NRK

 

I august 2015 har han en artikkel: Partiene må gjøre mer for å sikre seg minoritetspolitikere.

Minoritetspolitikere er underrepresentert i kommunestyrer. Partiene gjør for lite for å rekruttere folk med innvandrerbakgrunn.

 

Yttervik, Linn.

Journalist i Verdens Gang

 

I oktober 2015 skriver journalisten en omfattende artikkel om Syria-flyktningene i Norge - over fire millioner mennesker har flyktet fra Syria. Hver uke ankommer hundrevis av nye syrere til Norge - her er historiene deres. Det legges vekt på hva flyktningene har gått igjennom for å komme til Norge og hva de forventer seg av en fremtid i Norge.

 

Østvold, Kristine

Kommentator i NRK

 

Klarer vi å ta godt nok vare på de ukjente, de enslige mindreårige asylsøkerne, spør Kristine Østvold, kommentator i NRK i november 2015. Ifølge loven har alle barn i Norge, rett til å få vurdert sine behov for tiltak etter nettopp barnevernloven. Dette gjelder selv om barnet har tilbud om opphold i asylmottak eller omsorgssenter. Tør vi stille spørsmålene høyt og hvem i så fall tar ansvaret og finner dem?

 

Aanstad, Kristine Hellem.

Journalist i VG.

 

En kvinne skal være knivstukket i Svolvær sentrum, melder politiet på Twitter i oktober 2015. Hun er fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge, men foreløpig er skadeomfanget ukjent. Gjerningspersonen er pågrepet skriver VG.

En leser kalt Ea spør: Knivstikkeren i Svolvær, etnisk norsk eller innvandrer? Hvorfor ikke skrive dette? Dere får stadig spørsmål om det, tidligere opplyste dere det. Hvorfor sluttet, om det stemmer at dere ikke blir nektet. Svar: Hei Eva. Vi har ikke skrevet noe om det ettersom politiet ikke har opplyst om det svarer Kristine Hellem Aanstad

Kommentar: Dette er ikke riktig? Politiet opplyste på Twitter at offeret var norsk statsborger og gjerningsmannen av utenlandsk opprinnelse.